Κόσμε ετοιμαστείτε για ακόμα μία επική αλλαγή βιβλικών διαστάσεων στην νομισματική ιστορία του κόσμου, από το 1971 και μετά.
Πολλοί που το αναμένουν εδώ και αρκετό καιρό το αποκαλούν Global Economic Reset και άλλοι φυσική εξέλιξη. Αυτοί οι άλλοι λοιπόν που έχουν μελετήσει ιστορία λίγο πιό ενδελεχώς από τον μέσο όρο, έχουν διαβάσει για παρόμοια σκηνικά-γεγονότα ορόσημα που άλλαξαν το ρού της παγκόσμιας ιστορίας και επαναλήφθηκε τουλάχιστον 6 φορές τα τελευταία 400 χρόνια με αποτέλεσμα να θεωρούν το νέο επερχόμενο Economic Reset ώς δεδομένο. Βάσει στατιστικής ένα τέτοιο γεγονός επαναλαμβάνεται περίπου κάθε 50 με 75 χρόνια.
Ήταν το 1971 όταν η έννοια του «πετροδολαρίου» γεννήθηκε και ο χρυσός κανόνας πέθανε. Η ιδέα του πετροδολαρίου όμως τα τελευταία χρόνια νοσεί πολύ σοβαρά από καλπάζων καρκίνο και βρίσκεται στο στάδιο των χημειοθεραπειών που δέν αποδίδουν πλέον. Για αυτό ακριβώς η αντικατάσταση του προηγούμενου, υπέρκορεσμένου και πλέον αναποτελεσματικού οικονομικού μοντέλου με ένα νέο, κρίνεται ώς επιτακτική πλέον ανάγκη. Η έξαρση των αλλεπάλληλων ανατροπών των δεδομένων ανά την υφήλιο, των πολιτικών-οικονομικών και γεωπολιτικών παγκόσμιων δηλαδή κατεστημένων των τελευταίων ετών, αποδεικνύουν την βιασύνη για ένα ακόμα Reset που θα είναι σίγουρα Global αυτή την φορά.
Aλλά άς το δούμε επί τροχάδην από λίγο πιό πρίν. To 1913, o πρόεδρος Wilson έσπρωξε την Αμερική πρός το Federal Reserve Bank, ένα ιδιωτικών συμφερόντων ίδρυμα, σε συνδυασμό με τον ατομικό χρυσό κανόνα (individual gold standard) που ήταν παράλληλα σε ισχή. Αυτό σήμαινε ότι τότε ο οποισδήποτε μπορούσε να πάει σε μία τράπεζα, να δώσει τα δολάρια του και να πάρει την αντιστοιχία τους σε απτό, πραγματικό χρυσό. Το 1933, ο Ρούσβελτ περιόρισε τον χρυσό κανόνα από ατομικό σε εθνικό επίπεδο, (national gold standard) γεγονός που σήμαινε ότι μόνο χώρες πλέον και αποκλειστικά σε κρατικό επίπεδο μπορούσαν να ανταλλάξουν τα χρήματά τους σε χρυσό. Το 1971, ο Νίξον απέσυρε τελειώτικά την έννοια του χρυσού κανόνα από τα παγκόσμια δεδομένα και δημιούργησε ώς αντικαταστάτη την έννοια του «πετροδολαρίου». Επέβαλε το «πετροδολάριο» σε μόνιμο πλέον επίπεδο, λέγωντας ψέματα στον κόσμο! (Παρακαλώ παρακολουθήστε το video: http://www.youtube.com/watch?v=rcnhF09QN78 )
Η πραγματική ιστορία βέβαια είναι ότι ο Kissinger με έναυσμα τον πόλεμο του Βιετνάμ έκανε συμφωνία με τους Σαουδάραβες να υπερ-αυξήσουν την τιμή του πετρελαίου που παρήγαγαν, δηλαδή την κερδοφορία τους σε αντάλλαγμα α) το πετρέλαιο να πωλείται αποκλειστικά σε δολάρια, «πετροδολάρια» και β) να αφήσουν το Ισραήλ ανέπαφο και ασφαλή. Έτσι όλοι κέρδιζαν. Εάν οι Σαουδάραβες παρεπιπτόντως δέν δέχονταν αυτή τη συμφωνία, οι Αμερικανοί πολύ απλά θα τους σκότωναν, όπως ακριβώς έκαναν και στον Σαντάμ, ο οποίος αποπειράθηκε να αψηφίσει το «πετροδολάριο» και να πουλήσει απευθείας πετρέλαιο στην Ευρώπη. Έπρεπε λοιπόν αυτός ο άνθρωπος όπως καταλαβαίνετε, από την στιγμή που επιχείρησε να αθετήσει την συμφωνία και ο ίδιος και το κράτος του και οι προσπάθειες του να εξολοθρευτούν και να σβηστούν από τον χάρτη. Ποιός ο λόγος άλλωστε να επιβάλλεσαι παγκοσμίως μέσω εκβιασμών χωρίς να υποστηρίζεις αναλόγως τους εκβιασμούς σου. Χάνεται διαφορετικά η αξιοπιστία και απομυθοποιείται η ισχύς σου. Έπρεπε να αντιδράσουν αναλόγως. Δέν κύρηξε λοιπόν η Αμερική τον πολέμο στο Ιράκ για το πετρέλαιο, τον κύρηξε για το δολάριο, τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του πετρελαίου. Μόλις ο Αμερικανός επιβλήθηκε πολεμικά στο Ιράκ και ο Σαντάμ σκοτώθηκε, αποκαταστάθηκε και η ισχύς του «πετροδολαρίου». Το «πετροδολάριο» γενικότερα αξίζει περισσότερο από το πετρέλαιο αυτό καθ’αυτό και κάνει ταυτόχρονα και πολύ καλό στην ύπαρξη του Ισραήλ ώς κράτος.
Επόμενος ήταν ο Καντάφι, ο οποιός επίσης αποπειράθηκε να παρακάμψει το «πετροδολάριο» και να πουλήσει πετρέλαιο με αντάλλαγμα χρυσό αυτή την φορά. Και όλος τυχαίος ο θάνατος του και ο βάναυσος τρόπος με τον οποίο δολοφονήθηκε προβλήθηκε κατα κόρον σε όλα τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης. Ήταν ένα σαφές μήνυμα κοινώς για τον οποιονδήποτε μελλοντικό υποψήφιο που θα σκεφτόταν να κάνει κάτι ανάλογο. «Don’t mess with the petrodollar»
Aλλά γιατί το «πετροδολάριο» είναι τόσο σημαντικό; Βλέπετε η «τζάμπα κούρσα» της Αμερικής τα τελευταία 52 χρόνια εξαρτάται από αυτό. Πέρα από τα οπλικά συστήματα και την βρωμιά του Hollywood, το νούμερα ένα εξαγώγιμο προιόν της Αμερικής είναι το χαρτονόμισμα του δολαρίου. Όλες οι χώρες παγκοσμίως το χρειάζονται για να αγοράσουν πετρέλαιο ώστε να κινηθούν, να φωτιστούν, να σιτηστούν, να ζεσταθούν και χίλια-δυό άλλα. Για όλες τις τρίτες χώρες από την άλλη, για να αποκτήσουν το δολάριο πρέπει να πουλήσουν κάτι στην Αμερική. Αυτοκίνητα, ρούχα, ηλεκτρικές συσκευές...προιόντα που η ίδια η Αμερική παρεπιπτόντως παλαιότερα κατασκεύαζε εγχωρίως. Πραγματοποιούνταν ανταλλαγές δηλαδή απτών, πραγματικών προιόντων με άυλα-ψηφιακά εκτυπωμένα κουπόνια πετρελαίου, τα δολάρια. Υπάρχει καταπληκτικότερο deal και από αυτό; Δέν νομίζω. Και μάλιστα ένα κόλπο-deal που ο μόνο ο ισχυρότερος στην σκακιέρα μπορεί να χρησιμοποιήσει. «A deal worth killing for»
Εάν χρειάζονταν ακόμα και σήμερα οι Αμερικάνοι πολίτες να δουλέψουν για να παράξουν όλα αυτά προιόντα όπως γινόταν παλιότερα, δέν θα μπορούσαν οι ίδιοι να αγοράσουν κανένα από αυτά, λόγω του τεράστιου εν συγκρίση κατασκευαστικού κόστους. Αντ’αυτού το Αμερικάνικο κράτος μέσω του FED συνεχίζει να εκτυπώνει ασυστόλως δολάρια και να καταβροχθίζει τους πάντες με τους τόκους, τα επιτόκια, τα Εuribor και τα πανωτόκια του.
Νομοτελειακά όμως και αυτό το κόλπο αρχίζει να χωλαίνει και η βάρκα αρχίζει να «μπάζει» νερά και μάλιστα πάρα πολλά τώρα τελευταία. Η Κίνα έχει τεράστα στρατιωτική δύναμη. Η Κίνα άρχισε αυτοβούλως να εμπορεύεται και να συναλλάσει το πετρέλαιο με χρυσό και για πρώτη φορά οι Σαουδάραβες μαζικά πλέον συρρέουν πρός την πλευρά της Κίνας, μετά από πενήντα περίπου χρόνια συνεργασίας τους με την Αμερική. Η Κίνα ήδη έχει συνάψει 11 διακρατικές συμφωνίες με άλλες χώρες για διεκπεραίωση άμεσων εμπορικών ανταλλαγών οι οποίες παρακάμπτουν απροκάλυπτα πλέον το δολάριο. Οι χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα) πρόσφατα συνυπέγραψαν κοινή συμφωνία ανταλλαγής συναλλάγματος. Η Βενεζουέλα και το Ιράν ταυτόχρονα κινούνται πρός την ίδια κατεύθυνση. Η Κίνα επίσης μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε ότι δέν επιθυμεί να είναι κάτοχος επιπλέον δολαρίων από ότι μέχρι στιγμής είναι και ότι δέν πρόκειται να αγοράσει και άλλα Αμερικάνικα ομόλογα χρέους από όσα ήδη έχει έως τώρα. Η Κίνα αντ’αυτού τώρα χρειάζεται να αρχίσει να ξοδέυει. Αντί με τόσα δολάρια στο αποθεματικό τους να συνεχίζουν να αγοράζουν πετρέλαιο, αρχίζουν να αγοράζουν πλέον απτά, πραγματικά σκληρά Αμερικανικά προιόντα (hard assets) όπως Real estate, δρόμους, δημόσια έργα, εργοστάσια και κτλ. Το μισό χρεωκοπημένο Ditroit είναι ήδη δικό τους, μόλις πρόσφατα αγόρασαν την Chase Manhattan Plaza, την Smithfields Foods στην Βιρτζίνια (Παρακαλώ δείτε το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=2ZV-_32yB0I ) Τα Αtlantic Yards στο Brooklyn και πολλές άλλες λοιπές μαζικές αγορές σε ρευστό σε Real Estate πραγματοποιούνται καθ’ολη την δυτική κυρίως ακτή της Αμερικής και υπάρχουν πολλά άλλα deals που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα. Τελειωμένες δουλείες λοιπόν όλες αυτές. Κάνουν ανάλογα ότι έκαναν και οι Αμερικάνοι σε όλο τον κόσμο. Η Κίνα ώς επί των πλείστων μαζί με την Ρωσία και λοιπές χώρες επιστρέφουν τα καρκινογόνα δολάρια πίσω στην μάνα τους και για αυτό η Αμερική πλεόν πάσχει με καλπάζων καρκίνο. Γεύεται το ίδιο της το δημιούργημα το οποίο σχεδιάστηκε να εξολοθρέυσει κάθε υγιή οργανισμό. Η Αμερική βρήκε με άλλα λόγια ακρίβως πάνω στην ιστορική ώρα (53 χρόνια) σαν ένα ελβετικό ρολόι, το αντίπαλο δέος. Και έτσι για ακόμα μια φορά το ιστορικό ρολόι ξανά-επιβεβαιώνεται δια της επανάληψης.
Πακτωλοί όμως χρημάτων αποκλειστικά σε ρευστή μορφή για την αγορά ενός προιόντος με συγκεκριμένο αριθμό και πεπερασμένη ποσότητα σημαίνει ότι ο υπερπληθωρισμός έρχεται με ανάλογη ταχύτητα μόλις οι εξαγορές τελείωσουν, λόγω ακριβώς της πεπερασμένης ποσότητας. Οι Αμερικάνοι πολίτες επομένως λόγω του υπερπληθωρισμού σε λίγο καιρό δέν θα μπορούν ούτε πετρέλαιο, ούτε τρόφιμα και κανένα από άλλο αγαθό πρώτης ανάγκης να αγοράσουν, με τα άνευ αξίας χαρτονομίσματά τους. Αυτό σημαίνει αναπόφευκτα αναρχία και θάνατοι λόγω πείνας στους δρόμους.. Οι τοπικές εγκληματικές συμμορίες εμπορίας ναρκωτικών στο Βrooklyn π.χ. και όχι μόνο, θα φαίνονται τότε σάν πεντάχρονα παιδάκια που βρέθηκαν ανάμεσα σε ανταλλαγή πυροβολισμών. Αυτή η κρίση θα ξεφλουδίσει και θα ξεγυμνώσει «μέχρι το κόκκαλο» αυτή την φορά όλη την ηθική σαπίλα, που προωθείται από το Αμερικανικό κράτος τις τελευταίες δεκαετίες και από τους πιό πέρα από αυτούς, και εξαπλωνόταν παγκοσμίως σαν γάγγραιναΟ Αμερικανικός πύργος των τραπουλόχαρτων πολύ σύντομα θα καταρρεύσει.
Το τραγικό είναι ότι και η κατάσταση της Ελλάδας μοιάζει πάρα πολύ με αυτή της Αμερικής, μόνο που στην Αμερική την Τρόικα την αποκαλούν Κίνα-Ρωσία-Ινδία. Μόλις σταματήσει η εισροή κεφαλαίων και η χρηματοδότηση είτε στην Αμερική πρώτα είτε στην Ελλάδα εκεί θα εκδηλωθεί και επίσημα το νέο Global Economic Reset. Μετά την λήξη της τυμπανοκρουσίας του ενός ή αλεπάλληλων πολεμικών επεισοδίων που αναπόφευκτα θα προκληθούν, θα ακουστεί για πρώτη φορά και το adagio του κόσμου όπως τον ξέρουμε σήμερα. Η άποψη μου είναι ότι η Αμερική είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, βάλλεται πολύ πιό συντονισμένα από πολύ μεγαλύτερες δυνάμεις από ότι η Ελλάδα και το ήδη προγραμματισμένο κακό θα αρχίσει για ακόμα μια φορά από εκεί. Οψόμεθα λοιπόν και ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Ήταν το 1971 όταν η έννοια του «πετροδολαρίου» γεννήθηκε και ο χρυσός κανόνας πέθανε. Η ιδέα του πετροδολαρίου όμως τα τελευταία χρόνια νοσεί πολύ σοβαρά από καλπάζων καρκίνο και βρίσκεται στο στάδιο των χημειοθεραπειών που δέν αποδίδουν πλέον. Για αυτό ακριβώς η αντικατάσταση του προηγούμενου, υπέρκορεσμένου και πλέον αναποτελεσματικού οικονομικού μοντέλου με ένα νέο, κρίνεται ώς επιτακτική πλέον ανάγκη. Η έξαρση των αλλεπάλληλων ανατροπών των δεδομένων ανά την υφήλιο, των πολιτικών-οικονομικών και γεωπολιτικών παγκόσμιων δηλαδή κατεστημένων των τελευταίων ετών, αποδεικνύουν την βιασύνη για ένα ακόμα Reset που θα είναι σίγουρα Global αυτή την φορά.
Aλλά άς το δούμε επί τροχάδην από λίγο πιό πρίν. To 1913, o πρόεδρος Wilson έσπρωξε την Αμερική πρός το Federal Reserve Bank, ένα ιδιωτικών συμφερόντων ίδρυμα, σε συνδυασμό με τον ατομικό χρυσό κανόνα (individual gold standard) που ήταν παράλληλα σε ισχή. Αυτό σήμαινε ότι τότε ο οποισδήποτε μπορούσε να πάει σε μία τράπεζα, να δώσει τα δολάρια του και να πάρει την αντιστοιχία τους σε απτό, πραγματικό χρυσό. Το 1933, ο Ρούσβελτ περιόρισε τον χρυσό κανόνα από ατομικό σε εθνικό επίπεδο, (national gold standard) γεγονός που σήμαινε ότι μόνο χώρες πλέον και αποκλειστικά σε κρατικό επίπεδο μπορούσαν να ανταλλάξουν τα χρήματά τους σε χρυσό. Το 1971, ο Νίξον απέσυρε τελειώτικά την έννοια του χρυσού κανόνα από τα παγκόσμια δεδομένα και δημιούργησε ώς αντικαταστάτη την έννοια του «πετροδολαρίου». Επέβαλε το «πετροδολάριο» σε μόνιμο πλέον επίπεδο, λέγωντας ψέματα στον κόσμο! (Παρακαλώ παρακολουθήστε το video: http://www.youtube.com/watch?v=rcnhF09QN78 )
Η πραγματική ιστορία βέβαια είναι ότι ο Kissinger με έναυσμα τον πόλεμο του Βιετνάμ έκανε συμφωνία με τους Σαουδάραβες να υπερ-αυξήσουν την τιμή του πετρελαίου που παρήγαγαν, δηλαδή την κερδοφορία τους σε αντάλλαγμα α) το πετρέλαιο να πωλείται αποκλειστικά σε δολάρια, «πετροδολάρια» και β) να αφήσουν το Ισραήλ ανέπαφο και ασφαλή. Έτσι όλοι κέρδιζαν. Εάν οι Σαουδάραβες παρεπιπτόντως δέν δέχονταν αυτή τη συμφωνία, οι Αμερικανοί πολύ απλά θα τους σκότωναν, όπως ακριβώς έκαναν και στον Σαντάμ, ο οποίος αποπειράθηκε να αψηφίσει το «πετροδολάριο» και να πουλήσει απευθείας πετρέλαιο στην Ευρώπη. Έπρεπε λοιπόν αυτός ο άνθρωπος όπως καταλαβαίνετε, από την στιγμή που επιχείρησε να αθετήσει την συμφωνία και ο ίδιος και το κράτος του και οι προσπάθειες του να εξολοθρευτούν και να σβηστούν από τον χάρτη. Ποιός ο λόγος άλλωστε να επιβάλλεσαι παγκοσμίως μέσω εκβιασμών χωρίς να υποστηρίζεις αναλόγως τους εκβιασμούς σου. Χάνεται διαφορετικά η αξιοπιστία και απομυθοποιείται η ισχύς σου. Έπρεπε να αντιδράσουν αναλόγως. Δέν κύρηξε λοιπόν η Αμερική τον πολέμο στο Ιράκ για το πετρέλαιο, τον κύρηξε για το δολάριο, τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του πετρελαίου. Μόλις ο Αμερικανός επιβλήθηκε πολεμικά στο Ιράκ και ο Σαντάμ σκοτώθηκε, αποκαταστάθηκε και η ισχύς του «πετροδολαρίου». Το «πετροδολάριο» γενικότερα αξίζει περισσότερο από το πετρέλαιο αυτό καθ’αυτό και κάνει ταυτόχρονα και πολύ καλό στην ύπαρξη του Ισραήλ ώς κράτος.
Επόμενος ήταν ο Καντάφι, ο οποιός επίσης αποπειράθηκε να παρακάμψει το «πετροδολάριο» και να πουλήσει πετρέλαιο με αντάλλαγμα χρυσό αυτή την φορά. Και όλος τυχαίος ο θάνατος του και ο βάναυσος τρόπος με τον οποίο δολοφονήθηκε προβλήθηκε κατα κόρον σε όλα τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης. Ήταν ένα σαφές μήνυμα κοινώς για τον οποιονδήποτε μελλοντικό υποψήφιο που θα σκεφτόταν να κάνει κάτι ανάλογο. «Don’t mess with the petrodollar»
Aλλά γιατί το «πετροδολάριο» είναι τόσο σημαντικό; Βλέπετε η «τζάμπα κούρσα» της Αμερικής τα τελευταία 52 χρόνια εξαρτάται από αυτό. Πέρα από τα οπλικά συστήματα και την βρωμιά του Hollywood, το νούμερα ένα εξαγώγιμο προιόν της Αμερικής είναι το χαρτονόμισμα του δολαρίου. Όλες οι χώρες παγκοσμίως το χρειάζονται για να αγοράσουν πετρέλαιο ώστε να κινηθούν, να φωτιστούν, να σιτηστούν, να ζεσταθούν και χίλια-δυό άλλα. Για όλες τις τρίτες χώρες από την άλλη, για να αποκτήσουν το δολάριο πρέπει να πουλήσουν κάτι στην Αμερική. Αυτοκίνητα, ρούχα, ηλεκτρικές συσκευές...προιόντα που η ίδια η Αμερική παρεπιπτόντως παλαιότερα κατασκεύαζε εγχωρίως. Πραγματοποιούνταν ανταλλαγές δηλαδή απτών, πραγματικών προιόντων με άυλα-ψηφιακά εκτυπωμένα κουπόνια πετρελαίου, τα δολάρια. Υπάρχει καταπληκτικότερο deal και από αυτό; Δέν νομίζω. Και μάλιστα ένα κόλπο-deal που ο μόνο ο ισχυρότερος στην σκακιέρα μπορεί να χρησιμοποιήσει. «A deal worth killing for»
Εάν χρειάζονταν ακόμα και σήμερα οι Αμερικάνοι πολίτες να δουλέψουν για να παράξουν όλα αυτά προιόντα όπως γινόταν παλιότερα, δέν θα μπορούσαν οι ίδιοι να αγοράσουν κανένα από αυτά, λόγω του τεράστιου εν συγκρίση κατασκευαστικού κόστους. Αντ’αυτού το Αμερικάνικο κράτος μέσω του FED συνεχίζει να εκτυπώνει ασυστόλως δολάρια και να καταβροχθίζει τους πάντες με τους τόκους, τα επιτόκια, τα Εuribor και τα πανωτόκια του.
Νομοτελειακά όμως και αυτό το κόλπο αρχίζει να χωλαίνει και η βάρκα αρχίζει να «μπάζει» νερά και μάλιστα πάρα πολλά τώρα τελευταία. Η Κίνα έχει τεράστα στρατιωτική δύναμη. Η Κίνα άρχισε αυτοβούλως να εμπορεύεται και να συναλλάσει το πετρέλαιο με χρυσό και για πρώτη φορά οι Σαουδάραβες μαζικά πλέον συρρέουν πρός την πλευρά της Κίνας, μετά από πενήντα περίπου χρόνια συνεργασίας τους με την Αμερική. Η Κίνα ήδη έχει συνάψει 11 διακρατικές συμφωνίες με άλλες χώρες για διεκπεραίωση άμεσων εμπορικών ανταλλαγών οι οποίες παρακάμπτουν απροκάλυπτα πλέον το δολάριο. Οι χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα) πρόσφατα συνυπέγραψαν κοινή συμφωνία ανταλλαγής συναλλάγματος. Η Βενεζουέλα και το Ιράν ταυτόχρονα κινούνται πρός την ίδια κατεύθυνση. Η Κίνα επίσης μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε ότι δέν επιθυμεί να είναι κάτοχος επιπλέον δολαρίων από ότι μέχρι στιγμής είναι και ότι δέν πρόκειται να αγοράσει και άλλα Αμερικάνικα ομόλογα χρέους από όσα ήδη έχει έως τώρα. Η Κίνα αντ’αυτού τώρα χρειάζεται να αρχίσει να ξοδέυει. Αντί με τόσα δολάρια στο αποθεματικό τους να συνεχίζουν να αγοράζουν πετρέλαιο, αρχίζουν να αγοράζουν πλέον απτά, πραγματικά σκληρά Αμερικανικά προιόντα (hard assets) όπως Real estate, δρόμους, δημόσια έργα, εργοστάσια και κτλ. Το μισό χρεωκοπημένο Ditroit είναι ήδη δικό τους, μόλις πρόσφατα αγόρασαν την Chase Manhattan Plaza, την Smithfields Foods στην Βιρτζίνια (Παρακαλώ δείτε το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=2ZV-_32yB0I ) Τα Αtlantic Yards στο Brooklyn και πολλές άλλες λοιπές μαζικές αγορές σε ρευστό σε Real Estate πραγματοποιούνται καθ’ολη την δυτική κυρίως ακτή της Αμερικής και υπάρχουν πολλά άλλα deals που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα. Τελειωμένες δουλείες λοιπόν όλες αυτές. Κάνουν ανάλογα ότι έκαναν και οι Αμερικάνοι σε όλο τον κόσμο. Η Κίνα ώς επί των πλείστων μαζί με την Ρωσία και λοιπές χώρες επιστρέφουν τα καρκινογόνα δολάρια πίσω στην μάνα τους και για αυτό η Αμερική πλεόν πάσχει με καλπάζων καρκίνο. Γεύεται το ίδιο της το δημιούργημα το οποίο σχεδιάστηκε να εξολοθρέυσει κάθε υγιή οργανισμό. Η Αμερική βρήκε με άλλα λόγια ακρίβως πάνω στην ιστορική ώρα (53 χρόνια) σαν ένα ελβετικό ρολόι, το αντίπαλο δέος. Και έτσι για ακόμα μια φορά το ιστορικό ρολόι ξανά-επιβεβαιώνεται δια της επανάληψης.
Πακτωλοί όμως χρημάτων αποκλειστικά σε ρευστή μορφή για την αγορά ενός προιόντος με συγκεκριμένο αριθμό και πεπερασμένη ποσότητα σημαίνει ότι ο υπερπληθωρισμός έρχεται με ανάλογη ταχύτητα μόλις οι εξαγορές τελείωσουν, λόγω ακριβώς της πεπερασμένης ποσότητας. Οι Αμερικάνοι πολίτες επομένως λόγω του υπερπληθωρισμού σε λίγο καιρό δέν θα μπορούν ούτε πετρέλαιο, ούτε τρόφιμα και κανένα από άλλο αγαθό πρώτης ανάγκης να αγοράσουν, με τα άνευ αξίας χαρτονομίσματά τους. Αυτό σημαίνει αναπόφευκτα αναρχία και θάνατοι λόγω πείνας στους δρόμους.. Οι τοπικές εγκληματικές συμμορίες εμπορίας ναρκωτικών στο Βrooklyn π.χ. και όχι μόνο, θα φαίνονται τότε σάν πεντάχρονα παιδάκια που βρέθηκαν ανάμεσα σε ανταλλαγή πυροβολισμών. Αυτή η κρίση θα ξεφλουδίσει και θα ξεγυμνώσει «μέχρι το κόκκαλο» αυτή την φορά όλη την ηθική σαπίλα, που προωθείται από το Αμερικανικό κράτος τις τελευταίες δεκαετίες και από τους πιό πέρα από αυτούς, και εξαπλωνόταν παγκοσμίως σαν γάγγραιναΟ Αμερικανικός πύργος των τραπουλόχαρτων πολύ σύντομα θα καταρρεύσει.
Το τραγικό είναι ότι και η κατάσταση της Ελλάδας μοιάζει πάρα πολύ με αυτή της Αμερικής, μόνο που στην Αμερική την Τρόικα την αποκαλούν Κίνα-Ρωσία-Ινδία. Μόλις σταματήσει η εισροή κεφαλαίων και η χρηματοδότηση είτε στην Αμερική πρώτα είτε στην Ελλάδα εκεί θα εκδηλωθεί και επίσημα το νέο Global Economic Reset. Μετά την λήξη της τυμπανοκρουσίας του ενός ή αλεπάλληλων πολεμικών επεισοδίων που αναπόφευκτα θα προκληθούν, θα ακουστεί για πρώτη φορά και το adagio του κόσμου όπως τον ξέρουμε σήμερα. Η άποψη μου είναι ότι η Αμερική είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, βάλλεται πολύ πιό συντονισμένα από πολύ μεγαλύτερες δυνάμεις από ότι η Ελλάδα και το ήδη προγραμματισμένο κακό θα αρχίσει για ακόμα μια φορά από εκεί. Οψόμεθα λοιπόν και ο Θεός να βάλει το χέρι του.