ποιες είναι οι εφαρμογές, τα καινούργια gadget, αλλά και τα διάφορα μηχανήματα που θα αλλάξουν το αύριο όλων μας.
Όπως αναφέρει ο Άλι Μέι, απεσταλμένος του Euronews στο Παρίσι:
«Αυτό το αυτοκίνητο που οδηγείται μόνο του, μπορεί να είναι το μέλλον των μεταφορών σε έξυπνες πόλεις του μέλλοντος. Τι συμβαίνει όμως με τα πιο απλά πράγματα, όπως το ποια είναι η σχέση μας με τα μηχανήματα που μας περιβάλλουν. Εδώ στο συνέδριο, οι φωνητικές εντολές βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων».
Είμαστε συνηθισμένοι να πληκτρολογούμε λέξεις κλειδιά σε μηχανές αναζήτησης, αλλά αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει αρκετά σύντομα.
Η Apple ήταν μία από τις πρωτοπόρους σ’ αυτό τον τομέα με την εμφάνιση της Σίρι, ενώ και η Google κάνει μεγάλα βήματα βελτίωσης στο συγκεκριμένο πεδίο. Ο αντιπρόεδρος του τμήματος μηχανικών πληροφορικής της Google, Σκοτ Χάφμαν ανέλυσε ποια είναι τα σχέδια του κολοσσού του διαδικτύου:
«Δουλεύουμε πάνω στην ιδέα του αλλάξουμε την αλληλόδραση με την Google και να περάσουμε από το πληκτρολόγιο στη φυσική, φωνητική αλληλόδραση. Θα μπορώ να ζητάω ό,τι θέλω με φυσικό τρόπο. Για παράδειγμα θα μπορώ να ρωτήσω πώς θα είναι ο καιρός στο Παρίσι την Τρίτη και να έχω μια απάντηση φωνητική που θα μπορώ να την ακούσω».
Ο συνιδρυτής του συνεδρίου Web, Λουάκ Λε Μερ, είναι σίγουρος ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα προχωρήσει πολύ γρήγορα και θα έχουμε εντυπωσιακές εξελίξεις:
«Η φωνή θα έχει σημασία. Τα παιδιά δεν θα χρειάζεται πλέον να μαθαίνουν να πληκτρολογούν, καθώς χρησιμοποιούν i-Pads και ταμπλέτες. Το μέλλον βρίσκεται όλο στη φωνή, η φωνή θα είναι το γραφικό περιβάλλον χρήστη (User Interface) για μας για να δίνουμε εντολές στα μηχανήματα».