Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δ. Κρεμαστινού, προανήγγειλε επίσης τη λειτουργία 12 ραδιοφωνικών σταθμών στις πρωτεύουσες των περιφερειών.
Αναφερόμενος στο θέμα της στελέχωσης της ΝΕΡΙΤ, ο υφυπουργός διαβεβαίωσε για τη διαφάνεια των προσλήψεων επισημαίνοντας πως θα ακολουθηθούν απαρεγκλίτως -με βάση τον νόμο- τρία στάδια:
αξιολόγηση των τυπικών προσόντων των υποψηφίων, αξιολόγηση του βιογραφικού τους και της εμπειρίας τους και συνέντευξη.
Ειδικώς για το θέμα της αξιολόγησης των υποψηφίων -στο οποίο επέμεινε ο ερωτών βουλευτής- ο κ. Καψής διευκρίνισε πως η εμπειρία των στελεχών είναι απαραίτητη, επειδή πρέπει να περάσουμε από τον μεταβατικό στον νέο φορέα, γι’ αυτό το συγκεκριμένο κριτήριο μοριοδοτείται όσο τα πτυχία.
Υπογράμμισε δε, ότι σε ποσοστό 20% οι προσληφθέντες δεν θα έχουν συναφή πτυχία με τη θέση που θα καταλάβουν -κι αυτό για να πριμοδοτηθούν δημοσιογράφοι με μεγάλη εμπειρία.
Προσέθεσε ακόμη, πως έχουν τεθεί οι δικλείδες ασφαλείας γι’ αυτό, όπως είναι η ασφάλιση στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, που προϋποθέτει τουλάχιστον πέντε χρόνια δημοσιογραφικής εμπειρίας.
Τέλος, ο κ. Καψής επισήμανε ότι ο νέος νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή δεν δίνει καμία δυνατότητα παρέμβασης στον υφυπουργό, αλλά, αντίθετα, την ευθύνη έχει το Εποπτικό Συμβούλιο και πρόσθεσε: «Εμένα η δουλειά μου είναι να προστατέψω την ανεξαρτησία».