tromaktiko: Επισκόπηση Τύπου - Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Επισκόπηση Τύπου - Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Σοκ με «μαύρο» πετρέλαιο (και στημένα ματς)
Η εφημερίδα γράφει ότι... "πολυμελές κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων, που εξαπατούσε με «επιστημονικό» τρόπο ναυτιλιακές εταιρίες, διακινούσε παράνομα εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου κίνησης αλλά και θέρμανσης και δεν κατέβαλλε φόρους εκατομμυρίων ευρώ, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής".

ΕΘΝΟΣ: Η τραγωδία της Ουκρανίας

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία μαινόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ που ανακοινώθηκε η ανακωχή σχεδόν χωρίς επιστροφή. Η χώρα μετρούσε τουλάχιστον 26 νεκρούς και πάνω από 1.000 τραυματίες μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες. Η σύγκρουση είχε λάβει τη μορφή μάχης μέχρις εσχάτων μεταξύ δύο στρατοπέδων που πρέπει πρώτα να θρηνήσουν νεκρούς για να βάλουν νερό στο κρασί τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Προφητεία» Γκιόλβα για το 2018!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κυρία Αξάρη - Γκιόλβα αποκαλύπτει ένα δραματικό διάλογο που είχε με τον σπουδαίο ερευνητή το 2001".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η νέα λίστα πληρωμής για 20.521 εφάπαξ

Η εφημερίδα γράφει ότι "ξεκινούν από τον Μάρτιο οι πληρωμές των εφάπαξ για 20.521 δημοσίους υπαλλήλους που είναι σε λίστα αναμονής από τα τέλη του 2011 και δεν έχουν πάρει το βοήθημα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ομηροι της κάλπης 80.000 δημοτικοί υπάλληλοι

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το χαρτί των εθελοντικών μετατάξεων ρίχνει στην αρένα των αυτοδιοικητικών εκλογών η κυβέρνηση, οδηγώντας στην ομηρία της κάλπης 80.000 δημοτικούς υπαλλήλους. Η διαδημοτική κινητικότητα ανοίγει επίσημα «αυλαία» σήμερα και με διαδικασία που θα διαρκέσει τουλάχιστον 80 ημέρες ταυτίζει ημερολογιακά το «διορισμό» με μετάταξη των υπαλλήλων με το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου, οπότε θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές".

ΕΣΤΙΑ: Ο ψυχίατρος του Σύριζα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του κόμματός του στου δήμους Αθηναίων και Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ, αφού για μία ακόμη φορά επετέθη σκαιότατα στην Κυβέρνηση Σαμαρά, είπε και τα εξής: «Μόνο ψυχίατρος μπορεί να εξηγήσει από τί πάσχουν εκείνοι πού από τη μία βλέπουν στο πρόσωπό μας θηρία, εξτρεμιστές, τυχοδιώκτες, κουκουλοφόρους, οπαδούς της βίας, και από την άλλη, στο ίδιο πρόσωπο, στο δικό μας πάλι, βλέπουν αρνάκια έτοιμα να βολευτούν ήσυχα κι ωραία στο Σύστημα που καταπολεμούν".

Η ΑΥΓΗ: Πάρτι διαφθοράς

Η εφημερίδα τονίζει "χορός εκατομμυρίων γύρω από λαθρεμπόριο καυσίμων, μυστικά κονδύλια, ΜΚΟ και τοπικούς άρχοντες υπό τη σκέπη του άλλοτε κραταιου δικομματικού συστήματος εξουσίας (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ)".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Βαρέλι δίχως πάτο!

Η εφημερίδα υποστηρίζει "τρύπια δεξαμενή με διαρροή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος Δημοσίου και καταναλωτών παραμένει η αγορά καυσίμων, παρά την εξάρθρωση του κυκλώματος. Οι αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι οι λαθρέμποροι αλωνίζουν, έχοντας διαβρώσει τον κρατικό μηχανισμό, ενώ η πολιτεία δεν εφαρμόζει ούτε τους νόμους που έχει ψηφίσει".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Διεθνής συναγερμός για Ουκρανία

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανήσυχος για τις εξελίξεις στην Ουκρανία εμφανίστηκε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, ο οποίος προειδοποίησε την ουκρανική κυβέρνηση να μην εμπλέξει στη σύγκρουση τις ένοπλες δυνάμεις".

Ο ΛΟΓΟΣ: Λαθρεμπόριο με ονοματεπώνυμο

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«λαβράκι» μεγατόνων αλίευσε η Ελληνική Αστυνομία μετά από εκτεταμένη έρευνα για την εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίου πετρελαίου. Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθη ο πρόεδρος του ομίλου πετρελαιοειδών της ΕΤΕΚΑ και της ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών Γιώργος Σπανός, με την κατηγορία της εμπλοκής στην υπόθεση ενώ οι αρχές έχουν προχωρήσει συνολικά σε 16 συλλήψεις και 30 προσαγωγές".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ο δρόμος του κεφαλαίου και της ΕΕ αιτία για τις εξελίξεις στη Χαλυβουργία

Η εφημερίδα αναφέρει "υπάρχει άλλος δρόμος: Η οργάνωση της παραγωγής από το λαό για το λαό, χωρίς μονοπώλια και αφεντικά".

ΤΑ ΝΕΑ: Εγκλημα διαρκείας το λαθρεμπόριο καυσίμων

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δύο χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και με τους καταναλωτές να παγώνουν από την εκτίναξη των φόρων, οι λαθρέμποροι εξακολουθούν να αλωνίζουν, όπως αποδείχθηκε με τη χθεσινή εξάρθρωση κυκλώματος που είχε ρίξει στην αγορά χιλιάδες τόνους ναυτιλιακού πετρελαίου!".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Πάρτι στο ΥΠΕΞ με μαύρο χρήμα

Η εφημερίδα γράφει ότι "μόνο το 2010-2011 μετέφεραν 18 εκατομμύρια στα μυστικά κονδύλια. Πάνω από 300 εκατ. μοίρασαν «φανερά» σε οργανώσεις το 2004-2012. Σχέσεις στοργής με την οικογένεια του Κοκού για τη ΜΚΟ των 2,4 εκατομμυρίων. Πλήρωσαν μέχρι και για «διάδοση του Χριστιανισμού στη Βόρεια Κορέα»!"

Kontranews: 2 φορές πήγαν να δολοφονήσουν τον Καραμανλή

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δύο φορές στις αρχές του 2009, επεχείρησαν να σκοτώσουν τον Κώστα Καραμανλή, για να ματαιώσουν τη μεγάλη συμφωνία με την Ρωσία, για τους αγωγούς φυσικού αερίου, που επιχειρούσε ο τότε Πρωθυπουργός".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σχέδιο του Βερολίνου για χρέος και δάνειο

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την ώρα που στις Βρυξέλλες απορρίπτουν κάθε συζήτηση για νέο «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος, στο Βερολίνο φαίνεται να κάνουν και τέτοιου είδους σενάρια. Σύμφωνα με έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που διέρρευσε στην εφημερίδα Handelsblatt και επιβεβαιώνει το Βερολίνο, υπάρχει σχέδιο για τη χορήγηση νέου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα με παράλληλη ελάφρυνση του χρέους χωρίς να αποκλείεται ακόμη και το «κούρεμα»".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Γερμανικό ναι σε κούρεμα με τίμημα μεταρρυθμίσεις

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αλλαγή πλεύσης φέρεται να επιχειρεί το Βερολίνο, σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο, καθώς εξετάζει ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μέσω μείωσης των επιτοκίων και νέου «κουρέματος», ζητώντας όμως σταθερά ως αντάλλαγμα από την Αθήνα τις μεταρρυθμίσεις".

ΚΕΡΔΟΣ: Στην ατζέντα μία ελεγχόμενη εαρινή έξοδος στις αγορές

Η εφημερίδα γράφει ότι "σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο εδώ και καιρό επεξεργάζεται σενάρια και διερευνά τις δυνατότητες να επιχειρήσει μία ελεγχόμενη έξοδο στις αγορές, την πρώτη ύστερα από περίπου 4,5 χρόνια".
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!