Την ίδια στιγμή μια ακόμη νύχτα-εφιάλτη πέρασαν οι κάτοικοι του νησιού καθώς η Κεφαλλονιά συνεχίζει να ταράζεται από τα ρίχτερ και τους μετασεισμούς.
Έπειτα από το νέο ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου τα ξημερώματα της Δευτέρας που έφερε νέα πλήγματα στο νησί, αλλά και ανησυχία στους επιστήμονες, η χθεσινή νύχτα, λόγω και των καιρικών συνθηκών ήταν δραματική.
Ο νέος ισχυρός σεισμός επιβεβαίωσε τους φόβους των επιστημόνων περί «διεύρυνσης» της σεισμογόνου περιοχής και πλέον το ενδεχόμενο ενός ακόμα ισχυρότερου σεισμού σε κάποιο από τα ρήγματα της περιοχής δείχνει υπολογίσιμο.
Οι κάτοικοι της Κεφαλλονίας πέρασαν ακόμη μια δύσκολη νύχτα και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς οι Αρχές κάνουν έκκληση σε όσους έχουν σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές να μην επιστρέψουν στις περιουσίες τους.
Εκατοντάδες κάτοικοι, τρομοκρατημένοι από το χορό των Ρίχτερ αποφάσισαν να ξημερώσουν μέσα αυτοκίνητά τους στο γήπεδο της πόλης, ενώ άλλοι έχουν πάει στον περιφερειακό όπου δεν υπάρχει κίνδυνος κατολίσθησης, καθώς στους περισσότερους δρόμους υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουν βράχοι και πέτρες και να καταπλακώσουν ότι βρεθεί στο πέρασμα τους. Οι περισσότεροι πέρασαν τη νύχτα με κουβέρτες και παπλώματα μέσα στα ΙΧ, αφού ο φόβος για ακόμα ένα χτύπημα του Εγκέλαδου δεν τους επιτρέπει να μπουν στα σπίτια τους.
parapolitika

