tromaktiko: Δήλωση Κουίκ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Δήλωση Κουίκ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία



Ο Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση...
«Τα ακραία στοιχεία, μαζί με τα παρακρατικά και νεοναζιστικά μορφώματα, που είναι ανάμεσα σε εκείνους που κατέλαβαν το Κίεβο, ζητούν τώρα ως «νέα κυβέρνηση» να καταργηθεί και η ελληνική γλώσσα στην Ουκρανία, όπως και όλες οι γλώσσες των εκεί μειονοτήτων.

Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου σιωπά προκλητικά. Ίσως να είναι απασχολημένη με την σημερινή υποδοχή στην Αθήνα του Τουρκοκύπριου εκπροσώπου από τα κατεχόμενα της Κύπρου, στα πλαίσια των ενδοτικών χιαστί συνομιλιών.

Ταυτόχρονα, μέσα σε αυτό το εχθρικό και πολεμικό περιβάλλον, δεν υπάρχει καμία ενέργεια από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, για την προστασία των 11 Ελλήνων Βουλευτών και των 150.000 Ορθόδοξων αδελφών μας, που αποτελούν την ελληνική μειονότητα στην Ουκρανία.

Επιπλέον, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ περιμένουν από τον ΥΠΕΞ και συγκυβερνητικό Αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο, μία σαφή απάντηση στα όσα του έθεσε ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος στην προχθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής. Την υπενθυμίζω:

«Θα θέλαμε να είναι σαφής, η θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης, με το καθεστώς που υπάρχει σήμερα στην Ουκρανία. Τι καθεστώς υπάρχει; Ποιοί είναι οι νόμιμοι συνομιλητές;

Διότι, εδώ βλέπουμε ότι η στάση χωρών της Ε.Ε., όπως η Γερμανία ήταν να χρηματοδοτήσουν μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης κατά παράβαση και των ευρωπαϊκών συνθηκών και κατά παράβαση της νομιμότητος. Οι ίδιοι δε έσπευσαν ως εγγυητές και στο όνομα της Ε.Ε. να νομιμοποιήσουν μια κατάσταση την οποία ρωτώ ευθέως, την νομιμοποιείτε ή όχι;

Για εμάς δεν υπήρξε Συντακτική Εθνοσυνέλευση, τα ακραία στοιχεία, τα οποία μεταφέρθηκαν επί πληρωμή από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ιδίως από τη Συρία και μιλάω για Τατάρους, οι οποίοι συνεργάστηκαν με την Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίοι συμμετείχαν σε εχθροπραξίες εναντίον πολιτών, δεν αποτελούν ούτε επανάσταση, δεν αποτελούν ούτε λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Αποτελούν μια τρομοκρατική ενέργεια εναντίον μίας εκλεγμένης Κυβέρνησης. Θέλουμε, λοιπόν, μια σαφή θέση.

Βεβαίως, η Γερμανία έχει τα δικά της συμφέροντα πιθανόν και οι άλλες δύο χώρες της Ε.Ε που αναφέρονται, αλλά η θέση της Ελλάδος και ιδιαίτερα απέναντι στην ομόδοξη Ρωσία θα πρέπει να είναι σαφής».

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!