tromaktiko: Επιλέγει σύγκρουση ο Νικόλας

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Επιλέγει σύγκρουση ο Νικόλας



Από τον περασμένο Δεκέμβριο, και πολύ περισσότερο τις τελευταίες μέρες, επισημάναμε τεκμηριωμένα και με... σαφήνεια ότι η Συμφωνία Αναστασιάδη – Έρογλου η οποία ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα, επιβεβαιώνει τις υποχωρήσεις που έγιναν την προηγούμενη πενταετία και περιλαμβάνει δυστυχώς και νέες υποχωρήσεις της πλευράς μας.

Χάρη σε αυτές τις πολλές και σημαντικές υποχωρήσεις, η Τουρκική πλευρά πετυχαίνει με τη σημερινή Συμφωνία τις περισσότερες από τις διαχρονικές επιδιώξεις της, πριν καν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και ανεξαρτήτως της έκβασής τους.

Δυστυχώς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αγνόησε τις πολλές και έντονες εκκλήσεις μας για εγκατάλειψη του συγκεκριμένου κειμένου.

Η Συμφωνία αποτελεί γεγονός. Οι τελετές, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα των Ηνωμένων Εθνών και η πολυδιαφημιζόμενη «διεθνής στήριξη» από όσους στο παρελθόν μας πίεζαν να δεχτούμε το Σχέδιο Ανάν, επιβεβαιώνουν απλώς τη σημασία της συγκεκριμένης Συμφωνίας και προετοιμάζουν το έδαφος για το σκηνικό πιέσεων που στήνεται σε βάρος του κυπριακού ελληνισμού.

Δυστυχώς, οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν από μία πολύ κακή βάση.

Μια πολύ κακή βάση, που είτε θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια, σε ένα πολύ κακό σχέδιο «κλεισίματος» του Κυπριακού, είτε θα δώσει στην τουρκική πλευρά επιχειρήματα και δυνατότητες για αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί από την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε αυτή την κακή Συμφωνία - η οποία συν τοις άλλοις ακυρώνει τις σχετικές αναφορές της προεκλογικής συμφωνίας του κ. Αναστασιάδη με το Δημοκρατικό Κόμμα -, θα τεθούν προς συζήτηση στην πρώτη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου που θα συγκληθεί τις επόμενες μέρες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!