tromaktiko: Έπαιρναν τα μωρά από Βουλγάρες για να πουλήσουν!

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Έπαιρναν τα μωρά από Βουλγάρες για να πουλήσουν!



Συνελήφθησαν την Τρίτη (18/2) το απόγευμα στην Κυψέλη, τέσσερις Βούλγαροι, δύο γυναίκες, ηλικίας 40 και 54 ετών και δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 39 ετών...
μέλη ενός κυκλώματος που έκανε εμπόριο βρεφών, ενώ αναζητείται μια 31χρονη συνεργός τους.
Στις αρχές Φεβρουαρίου, η 40χρονη άρπαξε το βρέφος 38χρονης Βουλγάρας, η οποία της το είχε αφήσει να το προσέχει, μέσα από το Γενικό Προξενείο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, που είχε μεταβεί για να εκδώσει ταξιδιωτικό έγγραφο στο 15 ημερών αγοράκι της. Μετά την αρπαγή του μωρού, η 40χρονη το παρέδωσε στην 31χρονη συνεργό της, προκειμένου να το “πουλήσει” έναντι 6.500 ευρώ.

Λίγες ημέρες μετά, η 54χρονη και η 31χρονη πήγαν σε συμβολαιογραφικό γραφείο, όπου η 31χρονη παρουσιάστηκε ως φυσική μητέρα του βρέφους και η 54χρονη ως διερμηνέας και υπέγραψαν ειδικό πληρεξούσιο – δήλωση παροχής συναίνεσης για υιοθεσία του παιδιού από ένα ζευγάρι.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι θετοί γονείς εντοπίστηκαν και το βρέφος θα παραδοθεί στη φυσική του μητέρα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, πριν από δέκα περίπου ημέρες, η 31χρονη είχε προσεγγίσει ένα ζευγάρι από τη Βουλγαρία, που περίμενε τη γέννηση του παιδιού του, του προσέφερε κατάλυμα και του ζήτησε να της πουλήσουν το βρέφος, όταν αυτό γεννιόταν. Για τον ίδιο λόγο φιλοξενούσε στσ σπίτι της ένα άλλο ζευγάρι από τη Βουλγαρία, που θα έπαιρνε 5.000 ευρώ για την πώληση του παιδιού του.

Όπως διαπιστώθηκε, η 54χρονη μετέφερε κατ’ επανάληψη έγκυες Βουλγάρες με σκοπό να γεννήσουν στην Ελλάδα και στη συνέχεια να “πουλήσουν” τα βρέφη τους.

Οι δύο άντρες του ήταν υπεύθυνοι για την “προστασία” της οργάνωσης και ο ρόλος τους εστιαζόταν στο να απειλούν τα παραπάνω ζευγάρια για να μην προχωρήσουν σε καταγγελία και αποκαλυφθεί η παράνομη δράση του κυκλώματος.

Όταν η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέλαβε τις δυο γυναίκες, αναζητούσε τους δυο άνδρες, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν 3-4 διαμερίσματα, όπου μένουν οι Βουλγάρες μέχρι να... σπάσουν τα νερά και να τις πάνε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο για να γεννήσουν.

Όταν η αστυνομία εισέβαλε στα διαμερίσματα, οι δυο άνδρες είχαν προλάβει να τα αδειάσουν και τους έπιασαν την ώρα που μάζευαν μωρουδιακά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα. Παράλληλα, συνεχίζονται έρευνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έχει ενημερωθεί η αστυνομία της Βουλγαρίας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!