tromaktiko: Από ό,τι φαίνεται η διάσπαση στο ΔΗΚΟ είναι πολύ κοντά...

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Από ό,τι φαίνεται η διάσπαση στο ΔΗΚΟ είναι πολύ κοντά...



Του Πασχάλη Θεοφάνους
Οι Υπουργοί, π.χ Λακκοτρύπης και άλλοι... διαφωνούν με την έξοδο από την Κυβέρνηση. Τις εξελίξεις στο ΔΗΚΟ σχολιάζει ο Πασχάλης Θεοφάνους.

Να πρωταγωνιστούμε όχι να ακολουθούμε τις εξελίξεις…

Στη συνεδρία της Παρασκευής πρώτος από τους υπουργούς του ΔΗΚΟ στη κυβέρνηση πήρε τον λόγο ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης ο οποίος εστίασε στις εξελίξεις στον τομέα των υδρογονανθράκων και της οικονομίας. Υπενθυμίζοντας την χαοτική κατάσταση του Μαρτίου 2013 όταν το ΔΗΚΟ ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στην διακυβέρνηση του τόπου, ανέλυσε την πρόοδο που ετιτεύχθηκε μέσα σε λίγους μόνο μήνες.

1. «Με σκληρή δουλειά, συντονισμένες ενέργειες και μέγιστη συνεργασία, τόσο σε επίπεδο Υπουργείων, Υπουργικού Συμβουλίου, Προεδρικού αλλά και Βουλής των Αντιπροσώπων, μέσα σε λίγους μήνες πετύχαμε πολλά, επαναφέροντας την ελπίδα στον λαό». Μέσα σε 12 μήνες όπως είπε, το ΔΗΚΟ, διάμεσου των Βουλευτών του, των 4 υπουργών του και των Μελών των ΔΣ των Ημικρατικών, πρόσφερε στον τόπο και στον λαό, συμβάλλοντας τα μέγιστα "ώστε να συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα".

2. Αναφέρθηκε στην πρόσφατη αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο Standard&Poor`s καθώς και στα θετικά αποτελέσματα της 3ης αξιολόγησης της Τρόικας, θυμίζοντας τις δημόσιες δηλώσεις ότι η Κύπρος οδεύει καλύτερα και από τη Ιρλανδία. Παράλληλα, ο κ. Λακκοτρύπης αναφέρθηκε στην τεράστια εκστρατεία της κυβέρνησης για βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, η οποία όπως είπε διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ραγδαία αύξηση στα ώριμα επενδυτικά πλάνα".

3. Ο κ Λακκοτρύπης ήταν ιδιαίτερα έντονος για την σκληρή και καλά συντονισμένη δουλειά που γίνεται τον τομέα των Υδρογονανθράκων. Η Κυβέρνηση αυτή, όπως είπε, κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να πετύχει σημαντικά αποτελέσματα και στην σφαίρα των γεωστρατηγικών θεμάτων, εμβαθύνοντας τις σχέσεις μας με χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, ο Λίβανος, η ΕΕ και οι ΗΠΑ. Παράλληλα έστρεψε το εντονότατο ενδιαφέρον του διεθνή παράγοντα τόσο για τις ενεργειακές προοπτικές της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου όσο και για των προοπτικών της χώρας μας ως ενεργειακό περιφερειακό κέντρο. «Είναι πλέον σε όλους ξεκάθαρος ο ρόλος που μπορεί ο τομέας των Υδρογονανθράκων να διαδραματίσει στο Κυπριακό», είπε. Καταλήγοντας ανέφερε ότι υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων, αυτοί που διαμορφώνουν τις εξελίξεις, αυτοί που τις παρακολουθούν και αυτοί που διερωτώνται τι έγινε. "Εγώ, συνέχισε, ούτε στην 2η κατηγορία, ούτε στην 3η ανήκω".
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!