tromaktiko: Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής



Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ηρακλείου Αττικής ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009. Στεγάζεται στο δημαρχιακό μέγαρο Στέλιου Καραγιώργη 2 στο -1. Σκοπό του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η παροχή δωρεάν προϊόντων στις ασθενέστερες ομάδες πολιτών του δήμου. Στόχος του Παντοπωλείου είναι με διακριτική και σταθερή δράση να υποστηρίζονται οικογένειες που έχουν βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχειας.

Τα κριτήρια ένταξης στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι θεσμοθετημένα από την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου η οποία έχει και την ευθύνη κατάρτισης των καταλόγων των δικαιούχων. Η στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου βασίζεται σε κονδύλια του προϋπολογισμού του Δήμου αλλά και σε εθελοντικές προσφορές-χορηγίες ιδιωτών, μεγάλων επιχειρήσεων, εκπαιδευτηρίων, συλλόγων γονέων & κηδεμόνων, το Σώμα Εθελοντών Ηρακλείου Αττικής και απλών δημοτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που υπάρχει σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό του δήμου αυτό αξιοποιήθηκε ελάχιστες φορές και ο κυρίως όγκος προϊόντων προέρχεται από χορηγίες.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο παρέχει δωρεάν προϊόντα σε 500 οικογένειες μια φορά το μήνα. Οι δημότες που ενδιαφέρονται να προσφέρουν τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο μπορούν να προσέρχονται στο Παντοπωλείο ή στα Σούπερ Μάρκετ Βερόπουλος που βρίσκονται επί των οδών Κουντουριώτου & Μουσών και Λ. Ηρακλείου 475. Οι ώρες λειτουργίας είναι 09.00 με 15.00 και το τηλέφωνο για πληροφορίες 210 2718952 υπεύθυνη επικοινωνίας Νίκη Δασκαλάκη. Για τα κριτήρια ένταξης στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου μπορείτε να επικοινωνείτε με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο τηλέφωνο 210 2716636. Τα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας βρίσκονται επί της οδού Παπαϊωάννου 15-17 στον πρώτο όροφο.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής είναι μια ανοιχτή αγκαλιά, μια μικρή όαση στην ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολύτεκνες οικογένειες, οι οικογένειες των ανέργων, των ατόμων με χρόνια νοσήματα, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τα άτομα με αναπηρίες.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!