tromaktiko: Πράσινο φως για έργα σε Χανιά - Αλεξανδρούπολη

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Πράσινο φως για έργα σε Χανιά - Αλεξανδρούπολη



Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι και περιορισμοί για την κατασκευή και λειτουργία τριών έργων πολεοδόμησης, συνολικής έκτασης 275,38 στρεμμάτων, τα οποία... πρόκειται να εξυπηρετήσουν πληθυσμό 2.000 ατόμων, μετά την υπογραφή σχετικής απόφασης από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη. Τα δύο εκ των τριών πρόκειται να δημιουργηθούν στον Δήμο Χανίων, στη θέση Βαριδάκη, και ένα στην Αλεξανδρούπολη, στη θέση Κτήμα Αποστόλου.

Ειδικότερα, η συνολική προς πολεοδόμηση επιφάνεια πρόκειται να αξιοποιηθεί με τη δημιουργία οικισμού πρώτης κατοικίας 72,85 στρεμμάτων και οικισμών δεύτερης κατοικίας 202,53 στρεμμάτων, καθώς και με την κατασκευή των βασικών δικτύων υποδομής.

Τέλος, τμήματα των προς πολεοδόμηση εκτάσεων περιλαμβάνουν κοινωφελείς εγκαταστάσεις, δρόμους κυκλοφορίας οχημάτων, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, χώρους στάθμευσης και πεζόδρομους, πλατείες, αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία, εκκλησίες, χώρους κοινόχρηστου πρασίνου και παιδικές χαρές.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!