tromaktiko: Δέκα εργαζόμενοι νεκροί από κατάρρευση σε εργοτάξιο στη Ταϊλάνδη

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Δέκα εργαζόμενοι νεκροί από κατάρρευση σε εργοτάξιο στη Ταϊλάνδη



Τουλάχιστον δέκα εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν όταν μεγάλη δοκός από μπετόν κατέρρευσε την Τρίτη σε... εργοτάξιο λίγο έξω από την Μπανγκόκ, σύμφωνα με την αστυνομία της Ταϊλάνδης.

Συναγερμός έχει σημάνει στη χώρα ενώ τηλεοπτικό υλικό δείχνει τους άνδρες των σωστικών συνεργείων, με ειδικούς σκύλους και ανασκαφέα, να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τραυματίες και σορούς των θυμάτων κάτω από τόνους τσιμέντου και μετάλλου στο σημείο, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Σαμούτ Πρακάν, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μάλιστα, δύο εκ των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την επαρχιακή αστυνομία. Στον πρώτο απολογισμό γινόταν λόγος για έντεκα θύματα. Στο χώρο του ατυχήματος εκείνη την ώρα βρίσκονταν 40 εργαζόμενοι.

Να σημειωθεί πως εργατικές ενώσεις έχουν σημειώσει επανειλημμένα τις ελλείψεις σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια, καθώς και τις χαμηλές αμοιβές στα εργοτάξια της Ταϊλάνδης, ειδικά για τους μετανάστες από τη Μιανμάρ, την Καμπότζη και το Λάος, οι οποίοι πληρώνονται πολλές φορές με μικρότερο ημερομίσθιο από το κατώτερο κατοχυρωμένο των 6,7 ευρώ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!