tromaktiko: Παραλίγο να χάσει το πόδι της λόγω κακής ποιότητας τατουάζ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Παραλίγο να χάσει το πόδι της λόγω κακής ποιότητας τατουάζ



Τα τατουάζ είναι εξαιρετικά δημοφιλή. Μελέτες δείχνουν ότι τα ποσοστά στις νεαρές ηλικίες έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η πρακτική αυτή δεν εφαρμόζεται πάντα από επαγγελματίες, με αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης...


Μια 24χρονη κοπέρα από το Ντέρμπισαϊρ της κεντρικής Αγγλίας κινδύνευσε να χάσει το πέλμα της λόγω μόλυνσης από το μελάνι του τατουάζ.

Η Τζέμα Χάρντι διηγήθηκε την ιστορία της στη Daily Mail.

Η νεαρή κοπέλα δήλωσε πως το επόμενο πρωί αφού είχε κάνει το τατουάζ εκδήλωσε σοβαρό οίδημα στο πέλμα. Αντιμετώπιζε έντονο πόνο όμως δεν επισκέφθηκε άμεσα γιατρό, καθώς πίστευε πως τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν.

Δύο εβδομάδες μετά, το οίδημα παρουσίασε επιδείνωση κι έτσι οι φίλοι της την προέτρεψαν να ζητήσει τη συμβουλή κάποιου ειδικού.

Η διάγνωση των γιατρών του νοσοκομείου υπέδειξε δηλητηρίαση του αίματος και σηψαιμία. Οι γιατροί δήλωσαν πως εάν η κοπέλα δεν είχε ζητήσει ιατρική βοήθεια, το πέλμα της θα έπρεπε τελικά να ακρωτηριαστεί, καθώς η λοίμωξη θα εξαπλωνόταν στο οστό.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα τατουάζ πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο από επαγγελματίες που έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση και χρησιμοποιούν πιστοποιημένα υλικά.






     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!