tromaktiko: Έκτακτο Δελτίο - Επιδείνωση του καιρού

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Έκτακτο Δελτίο - Επιδείνωση του καιρού



Κακοκαιρίας συνέχεια σε όλη τη χώρα προβλέπει η ΕΜΥ, με βροχές, χιονιά στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως στις θαλασσιές περιοχές - πιθανόν κατά τόπους ισχυρές - , σε Ιόνιο, ηπειρωτικά, κεντρικό και νότιο Αιγαίο...
Κρύο και καταιγίδες από το βράδυ στην Αττική.
Αναλυτικά, σε Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στη Μακεδονία θα αυξηθούν και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά, χιονιά στα ορεινά και τις πρωινές ώρες και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία από -01 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι όπου πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιονιά στα ορεινά και από τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές όπου πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Η θερμοκρασία από 05 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα έχουμε τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και από το βράδυ καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα χιονιά στα ορεινά της Κρήτης. Η θερμοκρασία από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες κυρίως στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και τη νύχτα καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Για την Παρασκευή προβλέπονται, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες καθώς και χιονιά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χωρά θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!