tromaktiko: Π. Τατούλης: «Εγώ είμαι ανεξάρτητος. Δεν είναι δικό μου θέμα τι θα κάνει η Ν.Δ.»

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Π. Τατούλης: «Εγώ είμαι ανεξάρτητος. Δεν είναι δικό μου θέμα τι θα κάνει η Ν.Δ.»



Επιμένοντας ότι ο συνδυασμός του είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητος, αλλά μη δίνοντας ευθεία απάντηση στο αν επιθυμεί τη στήριξη από πολιτικά κόμματα, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης βρέθηκε χθες στην...
Καλαμάτα, έχοντας επαφές με τους Μεσσήνιους συμβούλους του.

Σε δηλώσεις του αργά το μεσημέρι τόνισε ότι τα πολιτικά κόμματα θα κάνουν αυτό που πρέπει και θα πάρουν τις αποφάσεις που θα εκτιμήσουν πως είναι προς το συμφέρον τους.

Απέφυγε, δε, να απαντήσει και στα όσα ειπώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του, υπογραμμίζοντας πως προέχει η ολοκλήρωση του έργου του.

Ωστόσο, ένας από τους μεγαλύτερους πλέον «πονοκεφάλους» του είναι ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, ο οποίος για δεύτερη φορά προχθές (μία στη συνεδρίαση στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ και μία στη Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας) είπε όχι στη στήριξη Τατούλη. Αυτό σημαίνει ότι η συνεργασία τους εφεξής θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη και οι επισκέψεις τόσο της κας Νικολάκου όσο και του ίδιου του περιφερειάρχη θα είναι τακτικές στην Αντιπεριφέρεια.

«Δεν είναι δικό μου θέμα»

Αρχικά ο κ. Τατούλης σημείωσε πως η εντολή στους συνεργάτες του είναι να μην έχουν σχέση με την εκλογολογία και να ασχολούνται μόνο με το έργο: «Αυτή είναι η δέσμευσή μας με τους πολίτες και οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι η φιλοσοφία μας δεν έχει καμία σχέση με όλους αυτούς που προστρέχουν για ιδιοτελείς λόγους να ανοίξουν την εκλογολογία, με κύριο θέμα το πώς θα ισορροπήσουν τα πολιτικά τους και κομματικά τους δεδομένα. Εμείς ασχολούμαστε με το έργο μας. Αυτό είναι και το μεγάλο μας στοίχημα, αλλά και το διακύβευμα προς αξιολόγηση από τον πελοποννησιακό λαό».

Σε ό,τι αφορά τη δική του υποψηφιότητα και τη στήριξή του από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Τατούλης ερωτώμενος απάντησε: «Θεωρώ ότι σε αυτή τη ζωή τα πάντα πρέπει να λέγονται αληθινά και ειλικρινά. Αυτό δεν είναι θέμα δικό μου. Εδώ και 3,5 μήνες πήρα την πρωτοβουλία και, αιφνιδιάζοντας και τους πιο στενότερους συνεργάτες μου, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου ανακοίνωσα την εκ νέου κάθοδό μας στις καινούργιες εκλογές, με κύριο γνώμονα και διακύβευμα την υποστήριξη και τη συνέχιση του έργου που έχουμε αρχίσει. Γι’ αυτό επιμένω ότι κατεβαίνουμε ως ανεξάρτητοι, είμαστε ανεξάρτητοι και αυτό είναι ξεκαθαρισμένο στη συνείδηση όλων των πολιτών.

Από την άλλη πλευρά, μπαίνουμε σφήνα σε όλους αυτούς τους εκλογολόγους που θέλουν να κάνουν τον ανεξάρτητο, αφού πρώτα περίμεναν να άρουν το χρίσμα, το χρησμό και τη στήριξη. Εμείς, λοιπόν, προχωράμε με κύριο γνώμονα την υποστήριξη και την υπεράσπιση του έργου μας στην Πελοπόννησο. Για εμάς κριτές και αξιολογητές είναι μόνο οι πολίτες της Πελοποννήσου. Εμείς στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια, εμπιστευόμαστε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου και, πάνω απ’ όλα, έχοντας ξεκάθαρη θέση, ότι αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε με την ολοκλήρωση του έργου, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούμε και την τελευταία δυνατότητα και ευκαιρία που μας παρέχεται. Γι’ αυτό και η εντολή μου είναι ξεκάθαρη: Ασχολούμαστε με τις υποχρεώσεις μας στους Πελοποννήσιους».

«Αφήστε τα πράγματα όπως πάνε»

Στο αν, τελικά, επιθυμεί τη στήριξη από τη Ν.Δ., απάντησε: «Αυτή τη στιγμή κανένα πολιτικό κόμμα δε μιλάει για χρίσμα. Δεν μιλάει ακόμα και για στήριξη. Έτσι όπως μιλάνε είναι μια βελτίωση του όρου που γνωρίζαμε πριν λίγο. Για φανταστείτε τι φοβερός που είναι ο πολιτικός που έρχεται σήμερα με το μανδύα του ανεξάρτητου, αφού περίμενε τόσα χρόνια για να πάρει το χρίσμα ή το χρησμό ή τον ορισμό. Έχει καμία σχέση αυτό με το ανεξάρτητος;

Τα πολιτικά κόμματα θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν και θα πάρουν τις αποφάσεις που θα εκτιμήσουν πως είναι προς το συμφέρον τους.

Ο αιφνιδιασμός είναι ένα δύσκολο διαδικαστικό πολιτικό παιχνίδι. Αφήστε τα πράγματα έτσι όπως πάνε. Ας ασχοληθούμε με τα προβλήματα του τόπου και θα τα δούμε όλα αυτά όταν έρθει ο χρόνος τους».

Τέλος, αρνήθηκε ότι οι συναντήσεις με τους συμβούλους της πλειοψηφίας αφορούσαν στις εκλογές, καθώς σχετίζονταν με ζητήματα και έργα της Μεσσηνίας.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!