tromaktiko: Ευ. Αποστόλου: Έτσι θα αντιμετωπίσει το αγροτικό ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ευ. Αποστόλου: Έτσι θα αντιμετωπίσει το αγροτικό ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση



Δηλώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο Συντονιστής Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Ευάγγελος Αποστόλου, μιλώντας στον...
Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Φαύλος κύκλος” του Αντώνη Κουμιώτη, αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση ανάληψης κυβερνητικών καθηκόντων, θα αντιμετωπίζε το αγροτικό πρόβλημα.

“Θα μειώσουμε το πετρέλαιο κίνησης και το ηλεκτρικό ρεύμα”

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αποστόλου μίλησε για τρεις βασικούς κατευθύνσεις: “Το πρώτο ζήτημα που θα αντιμετωπίσουμε άμεσα είναι αυτό που λέμε κόστος παραγωγής, εκεί είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει ο αγροτικός χώρος σήμερα. Όταν το 60% του κόστους, οφείλεται στο πετρέλαιο κίνησης και στο ηλεκτρικό ρεύμα, αυτόματα εκεί λέμε ότι τουλάχιστον το πετρέλαιο κίνησης θα είναι μια μέση τιμή αντίστοιχη με την Ε.Ε., δηλαδή γύρω στα 0,80 – 0,82 από το 1,30 – 1,40 που είναι σήμερα, μία παρέμβαση. Η δεύτερη παρέμβαση αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα. Όντως δεν μπορεί να υφίστανται αυξήσεις τελευταία στο ηλεκτρικό ρεύμα, εμείς θα γυρίσουμε την κατάσταση στην προ του 2009.

Υπάρχουν ζητήματα που έχουν σχέση με την ρευστότητα του χώρου. Το ξέρετε ότι αυτή την ώρα η κατάργηση ουσιαστικά της αγροτικής πίστης, με την μεταφορά της Αγροτικής στην Τράπεζα Πειραιώς, έχει δημιουργήσει μία στενότητα ρευστότητας στον χώρο, δεν έχει χρήματα για να πάει να καλλιεργήσει.

Και το τρίτο σημαντικό που έχουμε ως στόχο μας, είναι να στηρίξουμε τη κτηνοτροφία. Δεδομένου ότι όταν έχεις ένα έλλειμμα στο ισοζύγιο των αγροτικών προϊόντων που ξεπερνάει τα 2,5 – 3 δις, εκεί λοιπόν μπαίνει το μεγάλο ζήτημα πώς θα εξασφαλίσουμε μία διατροφή που θα στηρίζεται σε επάρκεια δική μας και όχι σε εισαγωγές.

Αυτές είναι οι βασικές κατευθύνσεις, που σε πρώτη επιχείρηση προσέγγισης όταν έρθουμε στην κυβέρνηση θα αντιμετωπιστούν.

alpha965.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!