tromaktiko: Σε απομόνωση και επιτήρηση τέθηκε η πτηνοτροφική μονάδα με την επωνυμία «Υιοί Α. Μωραϊτη Ο.Ε.» στο Κορωπί

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Σε απομόνωση και επιτήρηση τέθηκε η πτηνοτροφική μονάδα με την επωνυμία «Υιοί Α. Μωραϊτη Ο.Ε.» στο Κορωπί



Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 σχετικά με την... απομόνωση και επιτήρηση πτηνοτροφικής μονάδας που βρίσκεται στο Κορωπί Αττικής και μετά τα τελικά αποτελέσματα των δειγμάτων που απεστάλησαν στην Περιφέρεια Αττικής, μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από το Κοινοτικό Εργαστήριο Αναφοράς στη Γαλλία για την ανίχνευση νιτροφουρανίων σε κρέας πουλερικών ανακοινώνεται ότι η μονάδα αυτή ανήκει στην επιχείρηση «Υιοί Α. Μωραϊτη Ο.Ε.». 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα διαπιστώθηκε η παρουσία της απαγορευμένης ουσίας AMOZ (5-methylmorpholino-3-amino-2-oxadolidone) – νιτροφουρανίου και στα τέσσερα δείγματα που εστάλησαν. Τα αποτελέσματα αυτά θεωρούνται οριστικά και αμετάκλητα. Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση, αλλά και όλες όσες είναι παραγωγικά συνδεδεμένες με αυτήν δεν διακινούν προϊόντα χωρίς να έχει προηγηθεί κτηνιατρικός έλεγχος και έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Όλες οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των συστηματικών και έγκαιρων ελέγχων που πραγματοποιούν οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για την προάσπιση της υγείας των καταναλωτών, ενώ ο δειγματοληπτικός έλεγχος αποτελεί μέρος του Εθνικού Προγράμματος Ελέγχου Καταλοίπων Κτηνιατρικών Φαρμάκων (σε ζώντα ζώα και τα προϊόντα τους) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!