Όπως αναφέρει το tvzapping.gr η κάμερα της εκπομπής μας ξεναγεί στα μαθητικά ζαχαροπλαστεία, στα μοντέρνα τσιπουράδικα, στα παραδοσιακά τυράδικα αλλά και στο μαγαζί της σεφ Ελένης Ψυχούλη.
Ο Βασίλης μαγειρεύει με την Ελένη μια εύκολη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας, βολιώτικα τυριά και σουτζούκι Αδάνων, μια γρήγορη ψαρόσουπα τηγανιού, μια λαχταριστή ταραμοσαλάτα με ψωμί του τοστ, μια μακαρονάδα με τόνο Αλοννήσου και μια πλούσια σαλάτα με καπνιστό σκουμπρί και τσίρο.
Ένα συννεφιασμένο και βροχερό επεισόδιο της «Νόστιμης Γης» που ξεκινάει από τον Βόλο και καταλήγει στην παραλία Παππά Νερό με θέα το Αιγαίο.