tromaktiko: Κύπρος: Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη λέει η ΠΣΕΜ - Διαφωνούν οι γονείς

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Κύπρος: Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη λέει η ΠΣΕΜ - Διαφωνούν οι γονείς



Ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα ενάντια στην επιβολή κομίστρων προτίθενται να κάνουν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου οι μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.
Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, καλεί τους μαθητές να αντιδράσουν ακόμα πιο δυναμικά. Η ΠΣΕΜ υπογραμμίζει πως «Εσείς μας αναγκάζετε να κλείσουμε τα σχολεία μας! Εσείς μας στερείτε τη μόρφωση μας! Το δικαίωμα μας στη μόρφωση δεν παζαρεύεται!». Η ΠΣΕΜ καλεί τους γονείς και τους καθηγητές να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Η ΠΣΕΜ έχει ήδη αρχίσει το κάλεσμα για αποχή μέσω πρόσκλησης που στέλλει στο κοινωνικό δίκτυο facebook.

ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ.

Ωστόσο, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου διαφωνεί με το κάλεσμα της ΠΣΕΜ για ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα. «Το κλείσιμο σχολείων αλλά το και χάσιμο εκπαιδευτικού χρόνου σε καμία περίπτωση δεν μας αφήνουν συμφώνους και προτρέπουμε τους μαθητές να επικεντρωθούν στους στόχους, τους και στα μαθήματα τους».

Ο Σύνδεσμος χαιρετίζει την κατάργηση των δύο διαφορετικών επιλογών, με παράλληλη καθιέρωση ενιαίας κάρτας διακίνησης των μαθητών προς € 10 ευρώ, ενώ δηλώνουμε πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση και καλούμε τους μαθητές να αγοράσουν εισιτήρια. Από την επιβολή κομίστρων, απαλλάσσονται οι μαθητές της προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης, οι λήπτες δημοσίου βοηθήματος αλλά και οι οικογένειες που έχουν άνω των 2 παιδιών στην εκπαίδευση. Τέλος μπορούμε να δούμε το θέμα ξανά μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς και με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για όλους, αλλά και εξαιρώντας τους μαθητές που προέρχονται από την ύπαιθρο, αλλά και αυτούς που φοιτούν στις Τεχνικές Σχολές.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!