tromaktiko: Τι αναφέρει το καταστατικό της «Εθνικής Αυγής»

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Τι αναφέρει το καταστατικό της «Εθνικής Αυγής»



Δήλωση ίδρυσης κόμματος με την επωνυμία «Εθνική Αυγή» κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της Δευτέρα εκπρόσωπος... της «Χρυσής Αυγής», ενώ παράλληλα κατατέθηκε και το καταστατικό του νέου κόμματος.

Η δήλωση, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο κοινοποιήθηκε, υπογράφεται από τον υποψήφιο βουλευτή της «Χρυσής Αυγής», Μιχάλη Γιαννόγκωνα.

Το κείμενο του καταστατικού περιλαμβάνει 206 υπογραφές και είναι πανομοιότυπο με εκείνο της Χρυσής Αυγής. Η «Εθνική Αυγή» θα κατέλθει στις εκλογές μόνο και εφόσον αποκλειστεί αποκλεισθεί από τη διαδικασία η «Χρυσή Αυγή».

Πάντως, αν και το καταστατικό είναι σχεδόν ίδιο με αυτό του παρόντος κόμματος, έχουν διαγραφεί άρθρα του που θα μπορούσαν να έχουν αξιόποινες… παρενέργειες.

Να σημειωθεί ότι το έμβλημα της Χρυσής Αυγής έχει αντικατασταθεί σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» από ένα κεφαλαίο γράμμα «Ε» το οποίο βρίσκεται εντός ενός κύκλου που περιέχει τον αρχαιοελληνικό μαίανδρο.

Όσον αφορά στην ιεραρχία, ο γενικός γραμματέας θα είναι πλέον πρόεδρος του κόμματος.

Μετανάστες

Στο καταστατικό της Χ.Α. αναφερόταν ότι το κόμμα «βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο Εθνοκτόνο Μνημόνιο καθώς και ενάντια στην πληθυσμιακή αλλοίωση με τα εκατομμύρια λαθρομετανάστες και τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας την οποία συστηματικά προωθούν τα κόμματα του κατεστημένου και της λεγόμενης αριστεράς». Τέτοιοι όροι αποφεύγονται στο νέο καταστατικό, προκειμένου να μην παραπέμπουν σε δράσεις της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Έτσι στις «Ιδεολογικές Αρχές του Κόμματος» αναφέρεται: Το πολιτικό κόμμα Εθνική Αυγή είναι ένα κίνημα με χαρακτήρα λαϊκό, με πίστη στην εθνική ανεξαρτησία, στην ευημερία της πατρίδας μας, στην αξιοκρατία, στην κοινωνική Δικαιοσύνη και στην ιδεολογία του Εθνικισμού».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!