«Θέσατε το θέμα των μεταναστών και την απόφαση του ΣτΕ. Εμείς το 2010 πήραμε μια απόφαση, θεωρήσαμε λογικό να υπάρχει κοινωνική ενσωμάτωση ανθρώπων που είναι μετανάστες και ομογενείς νόμιμοι στην Ελλάδα και που πληρώνουν φόρους Ασφαλιστικά Ταμεία όπως όλοι εμείς. Δυστυχώς το ΣτΕ πήρε κατά την προσωπική μου άποψη μια οπισθοδρομική απόφαση. Δε μπορούμε όμως να την αγνοήσουμε.. Διότι αν την αγνοήσουμε διακυβεύεται η νομιμότητα των εκλογών που έρχονται. Και πραγματικά θέλω να σας πω ότι διαφωνώ με την απόφαση αυτή. Θεωρώ ότι το πρόβλημα -για να μην το συζητάμε επιφανειακά- είναι η ιθαγένεια και πρέπει άμεσα η κυβέρνηση αυτή να το αντιμετωπίσει. Διότι κάποιοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μετά το 2010 στις εκλογές του «Καλλικράτη» μιλούσαν για ζήτημα νομιμότητας σχετικά με την ψήφο των μεταναστών και τελικά ψήφισαν 9.000 άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά βγαίνει και λέει ότι διαφωνεί με την απόφαση, ενώ δεν είχε ψηφίσει το νόμο, όταν το 2010 το ΠΑΣΟΚ τον έφερε στη Βουλή.»
Σχετικά με το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών:
«Όσον αφορά το ευρωψηφοδέλτιο, πάρθηκε μια απόφαση, να έχουμε σταυροδοσία. Να επιλέγει ο ελληνικός λαός του Ευρωβουλευτές του. Προσωπικά, θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ καλό γιατί αποκτούν άλλο βάρος οι Ευρωβουλευτές. Σήμερα αν θέλουμε να δώσουμε ένα νόημα στις ευρωεκλογές, πρέπει να δώσουμε και μεγαλύτερο πολιτικό βάρος σ’ αυτούς που εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Ευρωβουλή. Δε μπορεί οι υποψήφιοι να είναι επιλογές του εκάστοτε αρχηγού, της εκάστοτε παρέας που είναι σ’ ένα κόμμα. Πρέπει να είναι επιλογές του ελληνικού λαού. Και θεωρώ πολύ σωστό να συμβεί στη χώρα μας ότι συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Δηλαδή, ο Έλληνας πολίτης να επιλέγει ο ίδιος ποιοι θέλει να τον εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή. Η καλύτερη επιλογή είναι η επιλογή της περισσότερης δημοκρατίας.»
Σχετικά με την ευρωπαϊκή καμπάνια του κ. Τσίπρα
«Πάντως υπάρχει απάντηση για την αντιμετώπιση του οικονομικού ζητήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία μπορούμε να βρούμε στα ταξίδια του Γκιούλιβερ, ο οποίος ξεκινάει από την Αθήνα σκίζοντας το μνημόνιο, πηγαίνει στη Ρώμη και λέει ότι το επαναδιαπραγματευόμαστε και όταν θα φτάσει τελικά στο Βερολίνο θα το καταπιεί ως κοινωνικό μνημόνιο.»
Σχετικά με τον δανεισμό των κομμάτων:
«Πάμε τώρα στο θέμα των οικονομικών των κομμάτων, επειδή έχω μια τεράστια ευαισθησία. Το ΠΑΣΟΚ δανειζόταν χρήματα με τα ποσοστά που είχε την εκάστοτε εποχή. Το ίδιο συνέβαινε και με τη Νέα Δημοκρατία και με το Συνασπισμό και με το Κομμουνιστικό Κόμμα. Δεν πήγε ο κ. Τσίπρας να βάλει υποθήκη το σπίτι του για να δανειστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πήγε ο κ. Καραμανλής να βάλει υποθήκη το σπίτι του για να δανειστεί η Νέα Δημοκρατία. Το ίδιο συνέβαινε και στο ΠΑΣΟΚ. Λάθος; Λάθος. Πρέπει ν’ αλλάξει; Πρέπει ν’ αλλάξει. Όχι όμως να δείχνουμε όλοι το ΠΑΣΟΚ ενώ όλοι δανείζονταν με ακριβώς τον ίδιο τρόπο.
Το κλείνω αυτό το θέμα διότι ακούγεται συνεχώς ότι προσπαθούμε να κρύψουμε υποτίθεται το σύμβολό μας για να κρύψουμε το χρέος. Και σα Γραμματέας να σας πω το εξής. Είμαι Γραμματέας στο ΠΑΣΟΚ 10 μήνες. Το ΠΑΣΟΚ είναι το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα το οποίο διαχειρίζεται τα οικονομικά του με αυτοοργάνωση. Δεν έχει πάρει μια δραχμή από τις Τράπεζες. Όλα τα χρήματα που δικαιούται από τον προϋπολογισμό, παρακρατούνται από τις Τράπεζες και από το ΙΚΑ για να αποπληρώνονται τα χρέη του.
Το ΠΑΣΟΚ είναι το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που ζει μόνο με τις εισφορές των μελών του. Με κανένα άλλον τρόπο. Και πάρα πολλοί οι οποίοι σπεκουλάρουν πάνω στα οικονομικά του, πρώτα να σκέφτονται πρώτα ότι μια νέα γενιά έχει αναλάβει ένα κόμμα με τεράστια οικονομικά προβλήματα και προσπαθεί μ’ ένα νέο τρόπο χρηματοδότησης, μόνο με τα μέλη του να σηκώσει το βάρος αυτό και μετά να κουνάνε το δάχτυλο. Διότι πολλοί από αυτούς που είχαν κάνει τους χειρισμούς στο ΠΑΣΟΚ, τους έχουν σήμερα στα κόμματά τους. Κι αν πραγματικά έχουμε διάθεση ν’ αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα και προσωπικά έχω πολύ μεγάλη διάθεση να ξέρετε, δεν έχω καμία δέσμευση, σας λέω λοιπόν κάθε κόμμα να κάνει με τις ίδιες εταιρείες έλεγχο και όλα τα κόμματα να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τα πορίσματά τους.»