tromaktiko: Γ. Γκιουλέκας: "Το να υπάρχουν δύο υποψηφιότητες σίγουρα δεν είναι η καλύτερη εικόνα"

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Γ. Γκιουλέκας: "Το να υπάρχουν δύο υποψηφιότητες σίγουρα δεν είναι η καλύτερη εικόνα"



Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους Γιάννη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα, στην εκπομπή ...
«Κοινωνία Ώρα Mega», σχετικά με τις «διπλές γαλάζιες υποψηφιότητες» στις αυτοδιοικητικές εκλογές τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Το να υπάρχουν δύο υποψηφιότητες σίγουρα δεν είναι η καλύτερη εικόνα. Από εκεί και πέρα όλοι είναι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που θέλουν να παλέψουν για την πόλη τους. Εύχομαι, επειδή ξέρω τι συνέβη την προηγούμενη φορά που έδωσα εγώ την μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών ως υποψήφιος στο Δήμο της Θεσσαλονίκης, να πάει καλά ο Σταύρος Καλαφάτης και να είναι ο επόμενος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Και να μην τραβήξει όσα υπέστην εγώ από προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«…χρόνια τώρα λειτουργήσαμε με την λογική των χρισμάτων. Από την άλλη πλευρά, πολλές φορές στις τοπικές κοινωνίες ανατράπηκαν οι επίσημες υποψηφιότητες. Με αυτή την λογική είπαμε ότι δεν θα δώσουμε επίσημη στήριξη ή χρίσμα. Η Νέα Δημοκρατία θα εκφράσει τη άποψή της ότι αυτή η υποψηφιότητα μπορεί να προχωρήσει γιατί εκφράζει τις αρχές της. Από εκεί και πέρα όμως δεν αποκηρύττουμε, δεν διαγράφουμε και όποιον άλλο θέλει να διεκδικήσει και να δώσει την μάχη του.

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να διαγραφούν οι λεγόμενοι «αντάρτες» δήλωσε: «Από την στιγμή που δεν δίνονται χρίσματα, μπορεί ο καθένας εάν θέλει να κατέβει ως υποψήφιος για την Πόλη του, να το κάνει…».

Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση για το αν πρέπει να παραιτηθούν της βουλευτικής τους έδρας όσοι υποψήφιοι είναι βουλευτές, ο υφυπουργός Παιδείας τόνισε:

«Επειδή ήμουν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης την προηγούμενη φορά δεν θέλω να πω εάν είμαι υπέρ ή κατά της στάσης που θα κρατήσει ο καθένας. Για μένα το σημαντικό είναι εάν την επόμενη ημέρα των εκλογών θα είναι διατεθειμένος να παραμείνει σε αυτόν τον αγώνα που θέλει να δώσει για την πόλη του.

Με ενδιαφέρει εάν θα παραμείνει είτε κερδίσει είτε χάσει, στο Δημοτικό Συμβούλιο για να κάνει έργο. Η παραίτηση ή όχι από το βουλευτικό αξίωμα ενός υποψηφίου είναι ένα “τρικάκι” που κυρίως το χρησιμοποιούν εκείνοι που προέρχονται από άλλους χώρους εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής έναντι των άλλων…

Επίσης θα σας θυμίσω ότι όταν ήμουν υποψήφιος για το δήμο της Θεσσαλονίκης και επειδή ήμουν και βουλευτής, ο ΣΥΡΙΖΑ με κατακεραύνωνε λέγοντας “γιατί βάζετε βουλευτές στα αυτοδιοικητικά μετερίζια”…

Σήμερα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, τα έχει ξεχάσει όλα αυτά και κάνει ακριβώς αυτό το οποίο με κατηγορούσε ρίχνοντας βουλευτές στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως την κα Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια της Αττικής, τον κ. Θοδωρή Δρίτσα στον δήμο του Πειραιά, τον κ. Οδυσσέα Βουδούρη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου…».

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!