tromaktiko: Έκαναν... λίφτινγκ στο «θηρείο»

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Έκαναν... λίφτινγκ στο «θηρείο»



Ανεξάρτητα από τις προθέσεις της Fiat για την παρουσία της Jeep στο παγκόσμιο στερέωμα, πιστεύω ότι η αμερικάνικη εταιρεία αποτελεί την καλύτερη πηγή...
έμπνευσης και αναζήτησης λύσεων στον τομέα του off road.

Δημιούργησε την τετρακίνηση και τα αυθεντικά οχήματα εκτός δρόμου με το πιο αναγνωρίσιμο σήμα. Ενα ακόμη δείγμα των Αμερικανών είναι η δημιουργία της νέας γενιάς του Jeep Cherokee.

Με την πρώτη ματιά είναι εμφανές ότι έχουν σπάσει το καλούπι του απερχόμενου μοντέλου και έπαιξαν με τις νέες σχεδιαστικές προσεγγίσεις.

Οι σχεδιαστές προσέδωσαν ένα σύγχρονο χαρακτήρα στην εμφάνιση, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και το DNA της Jeep.

Το αεροδυναμικό αμάξωμα συνδυάζεται με τα προστατευτικά τμήματα του κάτω μέρους. Οι τιμές των γωνιών πρόσβασης και αποχώρησης εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή της κατηγορίας.

Βασικό στοιχείο του εμπρός μέρους, χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε Jeep, παραμένει η μάσκα με τις 7 γρίλιες, ενώ τα φωτιστικά σώματα διαθέτουν προβολείς με τεχνολογία LED.

Η τέταρτη γενιά που θα ανταγωνιστεί στα ίσα τα γερμανικά SUV φέρει μια πλειάδα τεχνολογιών και προτάσεων, οι οποίες επιβεβαιώνουν τη θέση της μάρκας -που δάμασε τον χωματόδρομο όσο καμία άλλη- στην αγορά.

Κιβώτιο 9 ταχυτήτων

Τρία προγράμματα τετρακίνησης: Active Drive I, Active Drive II και Active Drive Lock με κλείδωμα του πίσω διαφορικού για κορυφαίες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου.

Για πρώτη φορά αυτοκίνητο της κατηγορίας διαθέτει δυνατότητα απεμπλοκής του πίσω διαφορικού, για βελτίωση της κατανάλωσης, και αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων.

Το εμπορικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα εστιάζεται στον πετρελαιοκινητήρα 2.0 Multijet II της Fiat, ο όποιος παράγεται σε δύο εκδόσεις, ισχύος 170 είτε 140 ίππων.

Ο ισχυρότερος έχει μέγιστη ροπή 35,4 χλγμ. και συνδυάζεται με το 9τάχυτο κιβώτιο. Με τους 140 ίππους το κιβώτιο είναι χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Υπάρχουν και δύο μοτέρ βενζίνης, V-6 Pentastar 3.2 και Tigershark MultiAir 2.4.

Παγκόσμια πρεμιέρα στην 84η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, το πρωινό της Τρίτης 4 Μαρτίου 2014. Στην Ελλάδα τον Ιούνιο, για να το απολαύσουν στις διακοπές τους όσοι τυχεροί το αποκτήσουν.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!