tromaktiko: Celerio: To νέο μίνι μοντέλο της Suzuki

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Celerio: To νέο μίνι μοντέλο της Suzuki



Η Suzuki ανακοίνωσε ότι στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης -η οποία... θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο- θα αποκαλύψει ένα νέο μίνι ευρωπαϊκών προδιαγραφών με την ονομασία Celerio.

Το νέο Suzuki Celerio παρουσιάστηκε στο Σαλόνι της Ινδίας, στο Νέο Δελχί, ωστόσο η ιαπωνική φίρμα πρόκειται να παρουσιάσει το ευρωπαϊκών προδιαγραφών μίνι μοντέλο και στην 84η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το Suzuki Celerio είχε παρουσιαστεί και πρόσφατα σε πρωτότυπη μορφή με την ονομασία A:Wind concept. Σημειωτέον ότι οι διαστάσεις του μίνι μοντέλου είναι 3.600 χλστ. μήκος, 1.600 χλστ. πλάτος και 1.560 χλστ ύψος, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2.425 χλστ.

Το νέο Suzuki Celerio λοιπόν θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του σημερινού Alto και θα εφοδιάζεται με 3κύλινδρο κινητήρα 1.0 λτ., ο οποίος αποδίδει 68 ίππους και 90 Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ. Σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα η κατανάλωση του μοντέλου είναι 4,3 λτ./100 χλμ. Επίσης, η «πηγή» κίνησης του οχήματος θα προέρχεται από τον εμπρός άξονα και θα διαθέτει ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων ή αυτόματο σειριακό.

Επίσης, το Celerio ζυγίζει περίπου 810 κιλά, η απόσταση που έχει το αμάξωμα από το έδαφος είναι 165 χλστ., ο κύκλος στροφής είναι 4,7 μ. και ο χώρος αποσκευών του φτάνει τα 235 λτ. Τέλος, να σημειώσουμε ότι τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά αφορούν το μοντέλο που παρουσιάστηκε στο Νέο Δελχί, ωστόσο και στο ευρωπαϊκό μοντέλο αναμένονται οι ίδιες προδιαγραφές.
autotriti.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!