tromaktiko: Windows XP The END: Τι κάνουμε τώρα;

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Windows XP The END: Τι κάνουμε τώρα;



Είναι πλέον γνωστό ότι στις 8 Απριλίου 2014, σταματάει η υποστήριξη των Windows XP από την Microsoft. Ένα λειτουργικό που σίγουρα μέχρι τώρα έχει αποδειχτεί το καλύτερο και το...
πιο αξιόπιστο από την εμφάνιση των Windows. Αυτό αποδεικνύεται και από το ότι, ακόμα και σήμερα εκατομμύρια χρήστες, είτε ατομικά είτε σε επιχειρήσεις, το χρησιμοποιούν.

Τι θα γίνει όμως μετά τις 8 Απριλίου; Είναι αυτονόητο, ότι δεν είναι δυνατόν, αυτομάτως, όλοι να το αντικαταστήσουν με κάποιο νεότερο λειτουργικό, είτε γιατί δε μπορούν, είτε γιατί ολόκληρη επιχείρηση είναι στημένη και λειτουργεί με υπολογιστές που δε μπορούν να αντέξουν τέτοια αναβάθμιση.

Η μη υποστήριξη πλέον της Microsoft, σημαίνει αφενός μεν, ότι δε θα έχουμε υποστήριξη από την ίδια τη Microsoft, αφετέρου δε, ότι και όλες οι εταιρείες λογισμικού για Windows, θα σταματήσουν να υποστηρίζουν την έκδοση XP. Άρα λοιπόν, θα έχουμε ένα λειτουργικό, χωρίς ιδιαίτερη θωράκιση σε θέματα ασφαλείας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η καλύτερη λύση λοιπόν, είναι να αντικατασταθούν τα Window XP με νεότερη έκδοση, Windows 7, ή 8. Αν όμως, παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, τουλάχιστον άμεσα, θα πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα για να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται, πιο ασφαλή:

Εγκαταστήστε μια πλήρη σουίτα ασφαλείας:  Ένα απλό πρόγραμμα αναβαθμιζόμενο μέχρι τώρα καθημερινά, δεν είναι πλέον αρκετό. Οπότε, αγοράστε μια πλήρη σουίτα ασφαλείας, που θα σας εξασφαλίσει προστασία όχι μόνο από ιούς.

 Εγκαταστήστε δεύτερο πρόγραμμα για έξτρα προστασία:  Υπάρχουν προγράμματα που ανιχνεύουν εκτός από ιούς , malware και οτιδήποτε κακόβουλο λογισμικό. Εγκαταστήστε κάποιο, έστω και δωρεάν, και κάντε σάρωση του υπολογιστή σας, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Χρησιμοποιείστε αξιόπιστο Browser για την περιήγησή σας:   Πρόγραμμα περιήγησης που πλέον θα είναι χωρίς αναβάθμιση, είναι μια ανοιχτή πόρτα στον υπολογιστή σας, για είσοδο κακόβουλου λογισμικού. Και ιδιαίτερα ο ΙΕ, οποίος ήδη είναι ξεπερασμένος, θα πρέπει να αποκλειστεί μετά την 8 Απριλίου για τα Windows XP. Χρησιμοποιείστε σαν πιο αξιόπιστους τους Chrome ή Firefox.

Θωρακίστε καλά τον Browser σας:  Ακόμα και ένας αξιόπιστος Browser, από μόνος του δε θα ήταν ικανός να σταματήσει κάποιο επικίνδυνο malware λογισμικό. Εγκαταστήστε add-ons, ανάλογα με τον Browser, για περισσότερη ασφάλεια. Για  τον Firefox, εγκαταστήστε το NoScript Security Suite, και για τον Chrome το NotScripts.

Αυτά, για να επεκτείνετε όσο το δυνατόν περισσότερο την περίοδο ασφαλείας του υπολογιστή  σας με Windows XP. Δε θα πρέπει να ξεχνάτε  όμως, ότι η αντικατάστασή τους, θα είναι η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση.

olafree.net
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!