tromaktiko: Το 33ο Καρναβάλι Σοφάδων έκλεψε τις εντυπώσεις

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Το 33ο Καρναβάλι Σοφάδων έκλεψε τις εντυπώσεις



Με άφθονο κέφι, χορό και μουσική έκλεισαν οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις για το 33ο Καρναβάλι Σοφάδων.

Εκατοντάδες καρναβαλιστές όλων των ηλικιών ξεχύθηκαν στους δρόμους και γλέντησαν με την ψυχή τους, αψηφώντας τις δυσκολίες των ημερών και μεταφέροντας ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Επισκέπτες απ' όλη τη Θεσσαλία κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης των Σοφάδων την Κυριακή 2 Μαρτίου όπου πραγματοποιήθηκε η Μεγάλη Παρέλαση της Αποκριάς και θαύμασαν την ευρηματικότητα των καρναβαλιστών αλλά και τα άρματα τα οποία κατασκευάστηκαν με μεγάλη δεξιοτεχνία.

Πλήθος κόσμου επίσης παρευρέθηκε και στο γλέντι του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία Σοφάδων. Οι Σοφαδίτες αψήφησαν για άλλη μία χρονιά το κρύο και τη βροχή και τίμησαν την καθιερωμένη πια εκδήλωση του Δήμου με το μπλουγούρι και το πρόβειο κρέας. Δυστυχώς όμως λόγω του βροχερού καιρού τα χορευτικά συγκροτήματα παρουσίασαν τους χορούς τους στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων και όχι στην κεντρική πλατεία όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Στη Μεγάλη Παρέλαση παρόντες εκτός από το Δήμαρχο Σοφάδων Μπάμπη Παπαδόπουλο ήταν η Βουλευτής Καρδίτσας κα Σκόνδρα Ασημίνα, η Αντ/χης Πολιτισμού κα Κόκκαλη Κουβέλη Γεωργία, ο πρώην Δήμαρχος κ. Δαμψαράς Νίκος, Αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων.

Την Παρουσίαση της παρέλασης επιμελήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο μουσικός παραγωγός Σέμης Πετράκης με την πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων Κατερίνα Σταθοπούλου ενώ ανακοινώθηκαν και οι νικητές του Κρυμμένου Θησαυρού που κερδίζουν το χρηματικό έπαθλο και είναι : α) για την κατηγορία Δημοτικού οι ομάδες "Φλίνστουνς" και "Ταρζάν και Τζειν," οι οποίες ισοψήφησαν ενώ β) για την κατηγορία Γυμνασίου η ομάδα "Ινδοί και Ινδές".

Μετά το τέλος της Παρέλασης και το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου ο Δήμαρχος Σοφάδων δήλωσε :

"Αντιστεκόμαστε στις συνέπειες τις κρίσης και κόντρα στα απαισιόδοξα μηνύματα των καιρών στέλνουμε το δικό μας μήνυμα και ενεργοποιώντας τη φαντασία, την εθελοντική μας διάθεση στηρίζουμε το θεσμό που όλοι αγαπήσαμε για 33η χρονιά. Στηρίζουμε το Καρναβάλι Σοφάδων που μαζί του μεγαλώσαμε όλοι εμείς που ζούμε σ' αυτόν εδώ τον τόπο.

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους συντελεστές και όσους εργάστηκαν για το άψογο στήσιμο της φετινού Καρναβαλιού και ιδιαίτερα :

 το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων που για 'άλλη μια χρονιά είχε το γενικό πρόσταγμα και συνέβαλε καθοριστικά στη διοργάνωση

 τους πολιτιστικούς Συλλόγους Ματαράγκας , Καρποχωρίου, Λεονταρίου και Ανάβρας για την υλοποίηση του Κρυμμένου Θησαυρού στις υπόλοιπες τοπικές κοινότητες για πρώτη φορά στην ιστορία του Σοφαδίτικου Καρναβαλιού

 τους συλλόγους αλλά και τις τοπικές κοινότητες Μασχολουρίου, Αμπέλου, Ανάβρας, Κέδρου, Αγίας Παρασκευής, Καρποχωρίου, Ματαράγκας, Μελισσοχωρίου και Νέου Ικονίου για την ενεργή συμμετοχή τους

 τους κτηνοτρόφους που προσέφεραν την πρώτη ύλη για το μπλουγούρι : Χρήστο Νικολάου, Καραζάχο Παναγιώτη, Θεογιάννη Δημήτρη, Κορλό Κων/νο, Πάτρα Ευρυπίδη, Γλυκόπουλο Ευάγγελο, Τσιούμα Αθανάσιο, Αργυρακη Δημήτριο ,Σδράλια Μιχαήλ, Παπαδημητρίου Θωμά, Χρήστο Αλβανό και Λούκα Χρήστο

 τους μάγειρες που για άλλη μία χρονιά διατήρησαν ζωντανή την παράδοση του αποκριάτικου μπλουγουριού : Σακκά Θωμά, Ρίζο Γεώργιο, Γκαντή Παναγιώτη, Μυλωνά Ευθύμιο, Καραΐσκο ΓΙάννη, Παππά Δημήτρη, Μαυρουδή Νικόλαο, Αδαμόπουλο Γιώργο, Αγιώτη Κων/νο και Καραΐσκο Δημοσθένη.

 το κατάστημα των νυφικών Νύμφη για τη διάθεση του νυφικού της Άνοιξης

 την κατασκευαστική ομάδα των αρμάτων που και φέτος εργάστηκαν πυρετωδώς : Βαγγέλη Κολτσίδα, Σταύρο Χαρόβα και Βασίλη Χανή καθώς και το Γραφείο Υποστήριξης Καρναβαλιού και τις κυρίες Ψαλλίδα Μαρία και Δήμου Ειρήνη.

Τέλος να ευχαριστήσω όλους τους Σοφαδίτες που για 33η χρονιά είναι εδώ και στηρίζουν δυναμικά και με πάθος τη μεγάλη αυτή γιορτή. Με το ίδιο κέφι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 34ο Καρναβάλι Σοφάδων.

Καλή Σαρακοστή σε όλους!











     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!