tromaktiko: Μεγάλη κομπίνα είχε στήσει 53χρονη

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Μεγάλη κομπίνα είχε στήσει 53χρονη



Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μία 53χρονη που μαζί με άλλα 4 άτομα εξαπατούσε πολίτες με οικονομική άνεση.


Σύμφωνα με την αστυνομία η γυναίκα αυτή με τη δύναμη της πειθούς, είχε εξαπατήσει συνολικά 23 άτομα τον τελευταίο χρόνο.

Μαζί με τους 4 συνεργούς της οι οποίοι αναζητούνται, πλησίαζαν άτομα με οικονομική άνεση, κυρίως μεγαλογιατρούς ιδιωτικών νοσοκομείων, τα οποία γνώριζαν σε ξενοδοχεία, τουριστικά θέρετρα, κέντρα διασκέδασης και άλλους χώρους και παρίσταναν ότι είναι συγγενικά πρόσωπα γνωστού τραπεζίτη, δικηγόροι, γιατροί, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί ή δικαστικοί επιμελητές.

Στη συνέχεια, η 53χρονη και οι συνεργοί της τους έλεγαν ότι μπορούσαν να μεσολαβήσουν για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων από κατασχέσεις, σε πολύ χαμηλές τιμές ή για χρηματοδότηση και έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος.

Η 53χρονη μάλιστα έλεγε πολύ συχνά οτι είναι συγγενής του γνωστού τραπεζίτη, καθώς είχαν και το ίδιο επώνυμο. Αλλες φορές παρουσιαζόνταν ως ιδιαιτέρα πολιτικών και έτσι έπειθε τα θύματά της οτι έχει “πρόσβαση” στην κυβέρνηση.
Με αυτό τον τρόπο τα μέλη της σπείρας έπειθαν τους πολίτες να καταβάλουν τα χρήματα με εντολή πληρωμής σε τράπεζες, τα οποία και εισέπρατταν. Για να στηρίξουν την εικόνα των ατόμων με οικονομική επιφάνεια που παρουσίαζαν στα θύματά τους, τα μέλη της σπείρας είχαν υιοθετήσει ανάλογο τρόπο ζωής.

Όπως εξακριβώθηκε, με αυτή τη μέθοδο τα μέλη της σπείρας είχαν εξαπατήσει τον τελευταίο χρόνο τουλάχιστον 23 άτομα “κερδίζοντας” συνολικά 195.760 ευρώ.

Σε βάρος της 53χρονης εκκρεμούσαν 1 ένταλμα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα και δύο 2 καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών και οκτώ 8 μηνών για απάτες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!