tromaktiko: Ο Τέρενς Κουίκ μίλησε για όλα

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ο Τέρενς Κουίκ μίλησε για όλα



Για τα κιγκλιδώματα στις παρελάσεις και τη Βουλή, την άτακτη φυγή Παπούλια από τη Θεσσαλονίκη, για την επικινδυνότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τη Θράκη και τις Ευρωεκλογές και το...
κάλεσμα για συστράτευση όλων των δυνάμεων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, μίλησε ο Εκπρόσωπος του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα (24.03.2014) στον Real FM και τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαδόπουλο.

Τα κυριότερα αποσπάσματα:

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Καλημέρα κ. Κουίκ.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Καλημέρα κ. Παπαδόπουλε. Ακούω από το πρωί, από τις 09:15, τις συνεντεύξεις σας και ακούω και το πόσο έχει γίνει η πλατεία Συντάγματος μια αποστειρωμένη περιοχή για την σημερινή και αυριανή παρέλαση.
Να σας υπενθυμίσω και ότι πριν από ένα χρόνο είχα στείλει μια επιστολή στον κ. Μεϊμαράκη, ότι είναι ντροπή η Βουλή να είναι πίσω από κιγκλιδώματα.
Αν είναι τόσο λαοφιλής η κυβέρνηση, για ποιο λόγο δεν αφήνει τον κόσμο να είναι εκεί, να χαρούν, ο κόσμος, τα παιδιά, τις παρελάσεις;

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό θα σας έλεγα, ότι ο κόσμος δεν πάει εκεί για να επιδοκιμάσει ή αν αποδοκιμάσει τους πολιτικούς. Τα παιδιά του θέλει να πάει να καμαρώσει και του στερούν αυτό το δικαίωμα.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Να σας πω κάτι; Φοβούνται μήπως επαναληφθούν αυτά της Θεσσαλονίκης, όπου εκεί πρόπερσι σας θυμίζω, είχαμε και το απόλυτο αίσχος, για πρώτη φορά Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αφήνει την καρέκλα του και να φεύγει τρέχοντας να πάει να πιάσει το αεροπλάνο, για να φύγει από τη Θεσσαλονίκη και να γυρίσει πίσω στην Αθήνα!

Αυτά δεν μπορεί να συμβαίνουν σε μία Δημοκρατία και με ανθρώπους οι οποίοι πρέπει να υπηρετούν το δημοκρατικό πολίτευμα.

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα τώρα κ. Κουίκ ένα σχόλιό σας για τα όσα δήλωσε στη συνέντευξή του στη Real News ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε επιθετική κίνηση μια πρωτοβουλία διεκδίκησης μείωσης του ελληνικού δημοσίου χρέους - επιθετική προς τους δανειστές - τη στιγμή κατά την οποία μόνο έτσι δεν χαρακτήριζε ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών το PSI, το οποίο αποστέρησε τις αποταμιεύσεις χιλιάδων συμπολιτών μας οι οποίοι εμπιστεύτηκαν το ελληνικό δημόσιο με τα ομόλογά του και φυσικά και τα ασφαλιστικά ταμεία από την περιουσία τους.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ομολογώ ότι δεν γνωρίζω ποια είναι τα πρωτεύοντά του καθήκοντα. Είναι πρώτα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης; Είναι υπουργός Εξωτερικών; Πάντως για το τελευταίο αμφιβάλλω, γιατί δεν νομίζω ότι αυτό αποτελεί προτεραιότητά του.

Σε ότι αφορά το ερώτημά σας: Το είπε και ο πρόεδρος μας ο Πάνος Καμμένος χθες. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίζει τη μοναδική ελπίδα της Ελλάδας που περνάει από ένα γενναίο κούρεμα του χρέους. Ταυτίζεται με τη θέση Σόιμπλε. Ξεχνά ο κ. Βενιζέλος ότι η Γερμανία σώθηκε το 1953 με τη Συμφωνία του Λονδίνου. Και να υπενθυμίσω ότι είναι ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος πήγαινε και ένα χιλιόμετρο πιο μπροστά από τον Ομπάμα, για να πάμε να βομβαρδίσουμε τη Συρία.

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Τώρα τα ανακατέψατε όλα.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Βεβαίως τα ανακάτεψα όλα! Ξέρετε γιατί; Για να δείξω το επικίνδυνο του ανθρώπου.

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Παρ’ όλα αυτά να σταθούμε λίγο στην ουσία. Εσείς θεωρείτε ότι το κούρεμα του δημόσιου χρέους - εάν διεκδικηθεί και επιτευχθεί τελικώς - θα λύσει το πρόβλημα; Το ερωτώ διότι τα ίδια ακούγαμε και πριν δυο χρόνια με το PSI - το κούρεμα δηλαδή των ομολόγων που είχαν στα χέρια τους οι ιδιώτες - και τελικώς στην πράξη δεν είχαμε καμία ανακούφιση, δεν είδαμε καμία ελάφρυνση του χρέους της χώρας.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Και όχι μόνον αυτό, αλλά να σας υπενθυμίσω ότι και οι μικροομολογιούχοι έφαγαν και το τελευταίο «σκαμπίλι» με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχοντας χάσει όλες τους τις οικονομίες και όλα τα αποθεματικά τους.
Κοιτάξτε: Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πιστεύουμε ότι πάνω απ' όλα θα πρέπει να γίνει ο λογιστικός έλεγχος του χρέους και θα πρέπει να κουρευτούν από την αρχή όλοι οι τόκοι και τα πανωτόκια.

Και από εκεί και πέρα, επειδή εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν είμαστε μπαταχτσήδες, να κάτσουμε να κουβεντιάσουμε το πως θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε, στο χρόνο που εμείς θα θελήσουμε, τα χρήματα που έχουμε δανειστεί.

Αλλά όταν όμως τα πάντα κινούνται, όπως βλέπετε, γύρω από το πως θα σωθούν οι τράπεζες, την ώρα που βουλιάζει κι άλλο η Ελλάδα, με συγχωρείτε, υπάρχουν περιθώρια συζήτησης;

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Τώρα, θα σας θέσω ένα ερώτημα που έθεσα και στον εκπρόσωπο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον κ. Σκουρλέτη, και για το οποίο δεν πήρα τελικώς συγκεκριμένη απάντηση. Εάν εσείς είχατε κληθεί να διαχειριστείτε αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα, όπως προέκυψε, θα το διανέματε με κάποιο άλλο τρόπο αυτό το κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες από αυτόν που το διανέμει τώρα η κυβέρνηση;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Θα σας το πω ευθέως. Δεν θα μας εξαπατά με ετικέτες «πρωτογενές πλεόνασμα» η κυβέρνηση, όταν μιλάμε για μια λεμονάδα που προσφέρει, αφήνοντας πίσω λεμονόκουπες στυμμένες... Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Εμείς θα διαχειριζόμασταν, αλλιώς, διαφορετικά από την αρχή, την όλη υπόθεση.

Γιατί, ξέρετε κ. Παπαδόπουλε; Κι εσείς μπορείτε να κάνετε οικονομία στο σπίτι σας, (φαντάζομαι έχετε οικογένεια), αν δεν ταΐζετε τα παιδιά σας, αν δεν κινείστε έξω από τα όρια το σπιτιού σας, εάν δεν πληρώνετε τους λογαριασμούς σας, εάν… εάν…

Αυτό έχει συμβεί τώρα...

Και θα σας πω και κάτι ακόμα: Ας πάρουμε για παράδειγμα τους αστυνομικούς. Τους λένε ότι σε μεικτούς μισθούς από 1500 ευρώ και πάνω, δεν δικαιούνται να πάρουν από την κατανομή, που είχε υποσχεθεί ο κ. Σαμαράς.

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν πρέπει να μπει και μια σειρά ένα κριτήριο;

T. ΚΟΥΙΚ: Ακούστε όμως. Αυτοί που είναι 1500 ευρώ, είναι οι σαραντάρηδες, οι τριανταπεντάρηδες που έχουν και οικογένεια. Οι άλλοι είναι οι πιο πιτσιρικάδες. Βεβαίως τα έχουν και αυτοί ανάγκη, αλλά σκεφτείτε την ανισότητα... Θα πάρει, βεβαίως, ο ανύπαντρος πιτσιρικάς ο οποίος θέλει και αυτός να κάνει την οικογένεια του, αλλά δεν θα τα πάρει εκείνος που έχει πραγματική ανάγκη, γιατί έχει παιδιά στο σχολείο, γιατί σπουδάζει παιδιά...

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Επομένως λέτε ότι γίνεται με άδικο τρόπο η διανομή;

T. ΚΟΥΙΚ: Με εντελώς άδικο τρόπο. Αυτή την στιγμή θέλω να σας πω ότι με πιάσατε να γράφω ένα tweet, γιατί βγήκε στο twitter ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος για την Ευρώπη.

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Τον υποστηρίζει το Λαϊκό Κόμμα.

T. ΚΟΥΙΚ: Θα του απαντήσω ότι «δεν θα ξεχάσω ποτέ την συνέντευξη σου στο Der Spiegel το φθινόπωρο του 2011, όταν είπες ότι εμείς ξέραμε ότι η Ελλάδα καταρρέει αλλά δεν επεμβαίναμε και δεν μιλάγαμε, για να μην χαλάσουμε τις γαλλικές και γερμανικές εξαγωγές».

Και αυτός ο άνθρωπος, ο Γιούνκερ, θεωρείται φιλέλλην; Αυτός ο άνθρωπος ακόμα κυκλοφορεί; Αυτόν τον άνθρωπο του επιτρέπουμε να διαβαίνει τα ελληνικά σύνορα;

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Εσείς ποιον προτείνεται και ποιον υποστηρίζεται κ. Κουίκ;

T. ΚΟΥΙΚ: Καταρχήν εμείς όπως ξέρετε είμαστε στους ευρωσκεπτικιστές, εμείς λέμε ότι πρέπει να είμαστε ένα έθνος, ένα κράτος με την σημαία μας, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Το βλέπετε κομματικά κ. Κουίκ; Γιατί εάν δεν το βλέπετε κομματικά θα μπορούσα να σας ρωτήσω αν θα υποστηρίζατε τον κ. Τσίπρα για παράδειγμα, ο οποίος είναι Έλληνας;

T. ΚΟΥΙΚ: Όχι, αυτό το οποίο εμείς λέμε και το λέμε σε κάθε τόνο, είναι ότι όταν μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην ΕΟΚ, μπήκαμε με τις προδιαγραφές του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ευρώπη της Αλληλεγγύης, των Εθνών και των Λαών - κρατών. Αυτό πρέπει να είναι απόλυτα αντιληπτό. Εμείς λέμε πάντα για τις λύσεις μας, τις θέλουμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στην Ευρωζώνη, άλλα σε καμία περίπτωση με τις λύσεις που υποδεικνύει η γερμανική μερκελική πολιτική.

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μου απαντήσατε όμως, ποιον θα υποστηρίξετε για τη θέση του προέδρου της επιτροπής;

T. ΚΟΥΙΚ: Εάν αφήσω την πρωτοβουλία στον πρόεδρο μας;

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Δικαίωμα σας είναι, την γνώμη σας όμως μπορείτε να την πείτε

T. ΚΟΥΙΚ: Νομίζω όχι από την στιγμή που είμαι εκπρόσωπος ενός κινήματος και έχουμε έναν πρόεδρο ο οποίος έχει κάνει κάλεσμα εδώ και δυο χρόνια για να σταματήσει αυτή η κατηφόρα της Ευρώπης και την ίδια στιγμή που εμείς αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και στο νότο της Ευρώπης και την ώρα που αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες ακόμα και με συναδέλφους γερουσιαστές των Ηνωμένων Πολιτειών για να σταματήσει η παρέμβαση των εμπορικών τραπεζών στα επενδυτικά προγράμματα.

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Πρωτοβουλίες παίρνετε υποψήφιο δεν βλέπω να έχετε επιλέξει αλλά εν πάση περιπτώσει αυτό θα το αφήσουμε να το ανακοινώσει ο πρόεδρος του κόμματος. Θα ήθελα ένα σχόλιο σας για αυτά που συμβαίνουν εντός του κόμματος μετά την πρόσφατη αποχώρηση από το κομματικό όργανο στο οποίο ήταν τοποθετημένη της κ. Γιαταγάνα. Πείτε μου τι ακριβώς συμβαίνει στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;

T. ΚΟΥΙΚ: Πολύ απλά ο κ. Καμμένος την προηγούμενη εβδομάδα που είχαμε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, είπε ότι ο καθένας έχει, επειδή είμαστε Κίνημα, έχει το δικαίωμα της διαφωνίας.

Αλλά παράλληλα, θα πρέπει να σεβόμαστε αυτό που λέει και η Δημοκρατία: Ότι η απόφαση της πλειοψηφίας και πόσο μάλλον όταν είναι και ομοφωνία η σχεδόν ομοφωνία, πρέπει να είναι σεβαστή. Όμως αυτό δεν εμποδίζει τον καθένα να εκφράζει μια διαφορετική άποψη.

Σας υπενθυμίζω ότι ήμουν από εκείνους που δημόσια, χωρίς όμως να ομαδοποιούμαι και χωρίς να ξεσηκώνω μέσω διαδικτύου άλλο κόσμο, ήμουνα απέναντι σε ορισμένες επιλογές που αφορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα τα θυμόσαστε αυτά φαντάζομαι.

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, φυσικά. Τώρα όμως;

T. ΚΟΥΙΚ: Τώρα είμαι στρατευμένος και είμαι στρατευμένος με βάση πλειοψηφικές και ομόφωνες αποφάσεις σε ένα αγώνα απέναντι στις κάλπες και αυτό οφείλουμε να το κάνουμε όλοι μας.

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Και μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα;

T. ΚΟΥΙΚ: Ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα; Εδώ μιλάμε για ευρωεκλογές, για αυτοδιοικητικές εκλογές, ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα;

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ δεν αναφέρομαι στην επόμενη μέρα των ευρωεκλογών.

T. ΚΟΥΙΚ: Αλλά;

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Στην επόμενη μέρα των εκλογών.

T. ΚΟΥΙΚ: Νομίζω ότι έχω πει επανειλημμένα: Αφήστε να δούμε πως θα γίνουν οι εκλογές, πως θα έχει καταρρεύσει η κυβέρνηση, εάν θα έχουμε Νέα Δημοκρατία η Νέα Ελλάδα, τι σόι ΠΑΣΟΚ θα έχουμε. Ε, καθόμαστε και κάνουμε τώρα σενάρια.

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Εσείς τα ανοίξατε.

T. ΚΟΥΙΚ: Και ούτε εσείς δεν θα μπορούσατε να τα βάλετε πάνω στο τραπέζι και να τα συνθέσετε.

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Κουίκ σας ευχαριστώ για την συνομιλία μας.

T. ΚΟΥΙΚ: Εγώ κ. Παπαδόπουλε. Καλή σας εβδομάδα και καλή σας ημέρα από την Θράκη που οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα την αφήσουμε στα χέρια του Προξενείου.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!