tromaktiko: Ο Αίολος υπό δεσμά - Πώς έβλεπαν οι Γερμανοί κατακτητές την ανάπτυξη των ανεμογεννητριών στην Κρήτη

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ο Αίολος υπό δεσμά - Πώς έβλεπαν οι Γερμανοί κατακτητές την ανάπτυξη των ανεμογεννητριών στην Κρήτη



Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες, αλλά και πιο συγκινητικές συνεστιάσεις της χρονιάς, πραγματοποίησε ο Ροταριανός Όμιλος...
Ηρακλείου στο ξενοδοχείο Galaxy.
Ομιλητής ήταν το τελευταίο εν ζωή ιδρυτικό μέλος του Ομίλου, ο Ροταριανός Γιώργος Καρράς, ο οποίος και παρουσίασε στοιχεία, σχέδια και μελέτες που είχε πάρει από αποθήκες των Γερμανών, λίγο πριν εγκαταλείψουν την Κρήτη. Ο Γιώργος Καρράς έδειξε στους Ροταριανούς τα πλάνα που είχαν κάνει οι Γερμανοί από την δεκαετία του 1930, για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Κρήτη, τον τρόπο που θα δούλευαν, αλλά και τις μελέτες διαχείρισης της ενέργειας που θα παρήγαγαν.

Στο τέλος της βραδιάς, ένα από τα νεότερα μέλη του Ομίλου, ο κοσμήτορας Μιχάλης Ζωγραφάκης – Σφακιανάκης, παρέδωσε στον Γιώργο Καρρά ειδικό έπαινο για την προσφορά του στα ιδεώδη του Ρόταρυ, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή του βραβείου Ειρήνης του Διεθνούς Ρόταρυ στον Πρόεδρο της προηγούμενης χρονιάς Μιχάλη Μπακάλη, αλλά και των σημάτων του Υποστηρικτή του Ροταριανού Ιδρύματος, του ιδρύματος που συντονίζει το διεθνές έργο του Ρόταρυ, σε μέλη του Ομίλου.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!