tromaktiko: Συλλήψεις για πώληση κροτίδων και λαθραίου καπνού στη Βοιωτία

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Συλλήψεις για πώληση κροτίδων και λαθραίου καπνού στη Βοιωτία



Εκατοντάδες κροτίδες ετοιμαζόταν να ρίξει στην αγορά ενόψει του Πάσχα ένας ηλικιωμένος ιδιοκτήτης καταστήματος ψιλικών στην... περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας, στο οποίο έκαναν αιφνιδιάστικο έλεγχο οι άνδρες της Αφαλείας Θηβών.

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το μαγαζί του 80χρονου επιχειρηματία, βρήκαν κρυμμένα μέσα σε ένα μεταλλικό δοχείο 950 κροτίδες και τέσσερα πυροτεχνήματα τα οποία διέθετε προς πώληση χωρίς την απαραίτητη άδεια.

Ο ηλικιωμένος έμπορος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή πυροτεχνημάτων και παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών.

Στο μεταξύ στην περιοχή της Ημαθίας δεν έφθασε ποτέ στους πελάτες του ένας 36χρονος Αλβανός που διακινούσε λαθραίο καπνό. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας που έκαναν έρευνα στο αυτοκίνητό του, κατέσχεσαν δύο συσκευασίες με καπνό βάρους ενός κιλού και 1025 γραμμαρίων για τον οποίο δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι.

Ο καπνός εστάλη στο Τελωνείο και ο διακινητής στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας κατηγορούμενος για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!