tromaktiko: Ενθουσίασε τους θεατές η επετειακή συναυλία για την ειρήνη των λαών της Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ενθουσίασε τους θεατές η επετειακή συναυλία για την ειρήνη των λαών της Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου



Την επετειακή συναυλία από τη  Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου που ήταν αφιερωμένη στην παγκόσμια ειρήνη και την ελευθερία των λαών, εν όψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, απόλαυσαν εκατοντάδες θεατές, παρόντος του...
Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας.  

Η μουσική εκδήλωση περιλαμβάνεται στο κύκλο του πολιτιστικού προγράμματος «Άνοιξη στο Μαρούσι… με λόγο και μουσική», όπου πρωταγωνιστούν μεγάλες μορφές της μουσικής και του θεάτρου που έγραψαν ιστορία και άφησαν σημαντική παρακαταθήκη στις νέες γενιές.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης ανοίγοντας την εκδήλωση μίλησε με επαινετικά λόγια για τη Μικτή Χορωδία του Δήμου, η οποία όπως ανέφερε  «είναι φάρος πολιτισμού και ο καλύτερος πρεσβευτής για το Μαρούσι και τη χώρα μας. Είναι η Χορωδία της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου –σημείωσε- που όλοι έχουμε μέσα στις καρδιές μας και την ευχαριστούμε θερμά για τη σημαντική παρακαταθήκη της στην πόλη μας. Επίσης ο κος Πατούλης ευχαρίστησε τα μέλη της Χορωδίας που με αγάπη συμμετέχουν στο μουσικό σχήμα, γεγονός που φαίνεται από το υψηλό επίπεδο των συναυλιών τους.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε στους παριστάμενους ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Νικόλαος Πέππας, ενώ από την πλευρά της η Πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας κα Τούλα Λαζάρου εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς το Δήμαρχο κο Γιώργο Πατούλη για το αμέριστο ενδιαφέρον του και τη στήριξη που προσφέρει στην προσπάθεια των μελών της Χορωδίας.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» σε στίχους Π. Παναγιωτούνη και Μουσική Τ. Παπαστεφάνου, υπό τη διεύθυνση της νέας μαέστρου κας Όλγας Αλεξοπούλου, το ρεπερτόριο περιελάμβανε τα τραγούδια:
Μεσολλόγι, Ημέρα και νύχτα, Πότε θα φανεί, Πίσω από τις ντάπιες, Κοιμήσου μικρό μου, Σ’ αυτόν τον τόπο, Σε θάλασσες και σε στεριές,, Μικρέ επαναστάτη, από την ιερή οργή, Ημέρα και νύχτα.                    

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η Μικτή Χορωδία τραγούδησε:
«Ωδή στο λόρδο Μπάυρον ( στίχοι Δ. Σολωμού, μουσική Στ. Ουλκέρογλου), «Θούριος» ( στίχοι Ρ. Φεραίου, μουσική Στ. Ουλκέρογλου ), «Ο χορός του Ζαλλόγου» (παραδοσιακό, επεξεργασία: Όλγα Αλεξοπούλου), «Αητέ και παλικάρι» ( στίχοι –μουσική Μ. Πλέσσας, επεξεργασία: Όλγα Αλεξοπούλου), «Τσάμικος» (στίχοι Γάτσιος, Μουσική Μ. Χατζιδάκις, επεξεργασία: Όλγα Αλεξοπούλου), «Της αγάπης αίματα» (στίχοι Οδ. Ελύτη, μουσική Μ. Θεοδωράκης), «Της Δικαιοσύνης»
(στίχοι Οδ. Ελύτη, μουσική Μ. Θεοδωράκη).      

Στην συναυλία σολίστ ήταν ο Νίκος Κάνδηλας, ενώ κείμενα διάβασε η Μάρω Γεώργα. Στη ορχήστρα συμμετείχαν: Πιάνο: Άννα Κουνάδη/ Φλαούτο:Γιώτης Σέργιος/ Μπουζούκι: Κούβελας Γιώργος / Κιθάρα: Ίσαρης Ανδρέας/ Κρουστά: Κανδηλιώτης Αντώνης.

Την εκδήλωση τίμησε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, ο Αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ. Παραβρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ. Καρλαύτης, Ρένα Χαλιώτη, Κων/νος Βλάχος, Κώστας Ζαμπαντιώτης, ο π. Γεώργιος Παπαδάκης του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων και φορέων της πόλης.
 

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!