tromaktiko: Τσίπρας: «Χασάπηδες οι κυβερνήσεις του μνημονίου»

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Τσίπρας: «Χασάπηδες οι κυβερνήσεις του μνημονίου»



Με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον της κυβέρνησης και της τρόικας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς του τόνους...
ενόψει και των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Ο Α. Τσίπρας κατά την περιοδεία του σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή μίλησε στο εργατικό κέντρο, συνομίλησε με κατοίκους των ακριτικών περιοχών και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις κυβερνήσεις του μνημονίου.

«Οι τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις του μνημονίου και οι υπουργοί, πρωθυπουργοί στην πραγματικότητα λειτούργησαν ως χασάπηδες. Όπως ο χασάπης παίρνει το χασαπομάχαιρο και κόβει και βάζει τα υπολείμματα στην κρεατομηχανή, έτσι και αυτοί».

Παράλληλα υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται καθώς έχει επιλέξει να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια αποικία χρέους.

Αυτοί που μας κυβερνάνε, δεν κάνουνε τίποτε άλλο από το να δέχονται εντολές, να παριστάνουν τους λέοντες, ότι τάχα διαπραγματεύονται, και να προχωρούν σε άτακτες υποχωρήσεις, μετατρεπόμενοι συνήθως σε όρνιθες από λέοντες, ψηφίζοντας, υπό το κράτος της «απειλής», όλες τις καταστροφικές επιταγές που έχουνε ζητηθεί στη βουλή. Και ευθύνη έχουνε και οι βουλευτές που ψηφίζουνε, ευθύνη όμως έχουμε κι όλοι εμείς που θα βρεθούμε στην κάλπη».

Ο Α. Τσίπρας κάλεσε τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα προς τα δύο μνημονιακά κόμματα της συγκυβέρνησης.

«Στις 25 να ψηφίσουμε, στις 26 να τελειώνουμε μ΄ αυτούς που έχουν καταδυναστεύσει τη ζωή μας. Αυτή είναι η απάντηση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε πως στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας θα διώξει την τρόικα και θα διορθώσει τις αδικίες που υπήρξαν.

«Η τρόικα την επόμενη μέρα θα πάει από εκεί που ήρθε. Δεν αναγνωρίζουμε κανέναν εξωθεσμικό οργανισμό που δεν έχει καμία νομιμοποίηση, όχι από την ελληνική κυβέρνηση, ούτε καν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θα αποκαταστήσουμε τις μεγάλες αδικίες, όλες τις πράξεις εκείνες που έγιναν κατά παράβαση του Συντάγματος και ταυτόχρονα θα θέσουμε σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!