tromaktiko: Δηλώσεις του Υυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Παπαδόπουλου

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Δηλώσεις του Υυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Παπαδόπουλου



Με αφορμή τις δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, από το Γραφείο Τύπου του...
Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Θριαμβολογεί η κυβέρνηση, στα πλαίσια του «success story» και του πρωτογενούς πλεονάσματος, τη στιγμή που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες για τον Ιανουάριο ήταν κοντά στα 4,35 δις ευρώ έναντι 4,1 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο 2013,τα χρέη των υπουργείων και των αποκεντρωμένων διοικήσεων ανήλθαν σε 234 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο έναντι 232 εκατ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου 2013,  στα ασφαλιστικά ταμεία καταγράφηκε αύξηση των οφειλών στα 2,8 δισ. ευρώ έναντι 2,54 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο, τα χρέη του ΕΟΠΠΥ  από 1,55 δισ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου αυξήθηκαν στα 1,75 δισ. ευρώ, οι οφειλές των νοσοκομείων ανήλθαν σε 790 εκατ. ευρώ από 687 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο 2013, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν τον Ιανουάριο στα 453 εκατ. ευρώ έναντι 519 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο 2013, το δε εξωτερικό χρέος έχει εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη.

Σαν κερασάκι στην τούρτα του κυβερνητικού «αλαλούμ», έρχονται να προστεθούν οι πρόσφατες βαρυσήμαντες δηλώσεις στον σταθμό « Αθήνα 9,83» του υφυπουργού Μεταφορών  Μ. Παπαδόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι: «η Τρόϊκα  εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα  και  χαρακτήρισε τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα «γωνιακό μαγαζάκι», που δέχεται αιτήματα ιδιωτικών φορέων, έχει εμμονές που δεν είναι βάσιμες και προέρχονται από τη λογική που έχουν δημιουργήσει τα τεχνικά κλιμάκιά της».

 Παράλληλα υποστήριξε ότι: «υπάρχουν κάποιοι θεσμικοί φορείς είτε Έλληνες είτε ξένοι, περνάνε από την τρόικα και τους λένε κάντε και αυτό»…. για να εξυπηρετήσουν κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα.

Επειδή έχουν ήδη περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια «αγαστής» συνεργασίας Τρόϊκας-κυβέρνησης και εφαρμογής των πιο ανθρωποκτόνων μέτρων που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος, αναμένουμε από την κυβέρνηση και από τον κύριο υφυπουργό, «ονόματα και διευθύνσεις».
Για παραιτήσεις για λόγους πατριωτισμού και ευθιξίας  ….ούτε λόγος βέβαια…



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!