tromaktiko: Στο Πολεμικό Ναυτικό τα τέσσερα υποβρύχια

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Στο Πολεμικό Ναυτικό τα τέσσερα υποβρύχια



Αίσιο τέλος είχε η διαπραγμάτευση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της ιδιοκτήτριας εταιρίας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά για την πολύκροτη υπόθεση των ημιτελών υποβρυχίων.



Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ότι τα τέσσερα Υ/Β «ΠΙΠΙΝΟΣ», «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και «ΩΚΕΑΝΟΣ», που έχουν κατασκευαστεί στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, περιέρχονται από σήμερα στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Μετά από συμφωνία με τα ΕΝΑΕ, το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνει με τους υπεργολάβους και τους εργαζόμενους, των οποίων η απασχόληση διασφαλίζεται πλήρως, την ολοκλήρωση των εργασιών που απομένουν και των δοκιμών θαλάσσης, προκειμένου να ενταχθούν στο στόλο μας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά την επιτυχή, για το Ελληνικό Δημόσιο, επίλυση του εξαιρετικά δύσκολου προβλήματος των υποβρυχίων, το Υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεχίσει, ως αρμόδιο πλέον Υπουργείο, την προσπάθεια συνολικής επίλυσης του προβλήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!