tromaktiko: Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος: "Τέρμα η υποψηφιότητα τουλάχιστον σε όλη την επόμενη χρονική περίοδο"

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος: "Τέρμα η υποψηφιότητα τουλάχιστον σε όλη την επόμενη χρονική περίοδο"



Σημερινή συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο
Αδικημένος ή Δικαιωμένος;
-Αλέκο, τέρμα η πολιτική;  Είσαι απογοητευμένος;

-Όχι!! Τέρμα η υποψηφιότητα τουλάχιστον σε όλη την επόμενη χρονική περίοδο.  Επέστρεψα στην Βουλή φιλοξενούμενος σε κόμμα που έχασε, διότι δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις μου.  Έπρεπε να επανεκλεγώ για την ηθική μου αποκατάσταση και έκανα αυτή την «αλλόκοτη» επιλογή.  Βέβαια και στο ΠΑΣΟΚ δεν με άκουγαν και με κατέτρεξαν οι διαπλεκόμενοι και στο τέλος μου επιτέθηκε όλο το σύστημα. Είμαι περήφανος που  αντιπαρατέθηκα  με τον Τσοχατζόπουλο και το κύκλωμα του και μετά συγκρούστηκα με τους εκσυγχρονιστές του Κ Σημίτη. Δεν πήρα υπουργείο, δεν άσκησα εξουσία, δεν υπηρέτησα την διαφθορά, δεν έγινα πολιτικός υπάλληλος του οιουδήποτε εθνικού προμηθευτή ή κατασκευαστή. Με έκοψαν γιαυτό  με εντολή από όλα τα μέσα ενημέρωσης κρατικά και ιδιωτικά.

-Νίκησες τον Τριανταφυλλόπουλο στα δικαστήρια; Με τι ασχολείσαι πλέον;

Ναι κέρδισα στο ΣΤΕ και του επιβλήθηκε πρόστιμο 200.000 ευρώ, αλλά δεν πήρα χρήματα από την αστική δικαιοσύνη. Τώρα εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα και είμαι αφοσιωμένος στις οικογενειακές υποχρεώσεις.

-Αδικημένος ή δικαιωμένος;                        
Είμαι πικραμένος, δεν με πίστευε κανείς όταν έλεγα ότι το ΠΑΣΟΚ θα παρακμάσει, ότι μια ομάδα κομματικών προνομιούχων θα το μετατρέψει σε αντιλαϊκό.  Αντιστάθηκα έγκαιρα,  τα έγραψα.  Έκανα ολοκληρωμένη αντιεισήγηση στο συνέδριο το 1998. Όλοι συμφωνούσαν:  «σωστά, αλλά εμείς  έχουμε προσωπικά συμφέροντα και ατομικές προσδοκίες απολαβής». Κανείς όμως τώρα δεν έρχεται να πεί : «συγγνώμη είχες δίκιο..», κρυφά μου αναγνωρίζουν ότι δικαιώθηκα από τις εξελίξεις. Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ένα νεοκαπιταλιστικό, νεοφιλελεύθερο, Αντιανδρεϊκό μεταλλαγμένο κόμμα,  με πρώτον υπαίτιο τον γιό του και όλα τα γνωστά υπουργικά στελέχη του.
-Για παράδειγμα;
Πήγα κόντρα στο ρεύμα. Δεν έγινα τρόφιμος καμιάς πρεσβείας. Δεν με έκανε όργανό του κανένας επιχειρηματίας. Σήκωσα ανάστημα. Στα εθνικά θέματα για το Μακεδονικό,  για το σχέδιο ΑΝΑΝ, για το τζαμί στην Αθήνα, την παραχαραγμένη Ρεπούσια ιστορία, την παράδοση Οτσαλάν. Στα θεσμικά πχ  για την κατάργηση των ατομικών λογαριασμών των υπουργών (διασπάθισης πολλών δις). Ο Σημίτης  το εφάρμοσε μόλις το 2000! Στα τοπικά ήμουν πάντα ενάντια στα κυκλώματα. Στην βουλή  ανήκα στην εσωκομματική αντιπολίτευση, ο ( νεώτερος), μαζί με Πεπονή, Χαραλαμπόπουλο, Βερυβάκη, Παπούλια, Κρητικό, Βουνάτσο κλπ.

-Μερικοί λόγω των προβλέψεων σου σε  λένε προφήτη που το στηρίζουν;

Προέβλεψα με άρθρο ότι το 1990 θα γίνει συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΚΕ.  Σε πολλά αναλυτικά κείμενα  την αστική απορρόφηση, διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Αποκάλυψα ότι ο λεγόμενος εκσυγχρονισμός του καπιταλισμού στοχεύει στην εθνική μας συρρίκνωση. Πρώτος είπα το 2012, ότι ο Τσίπρας είναι αμερικανάκι! Θα επαληθευθώ  και σε αυτό. Σε συνέντευξη το 2005 (τοπική εφημερίδα) μίλησα για την αργεντινοποίηση της Ελλάδας και την χρεοκοπία που έρχεται. Το 1999 πρωτοαποκάλυψα ότι τα πετρέλαια του Ιονίου, τα αποκρύβει η ιδιωτική ερευνητική εταιρεία και με έλεγαν γραφικό. Όταν πολεμούσα την SETEX του Τσοχατζόπουλου στην Πάτρα (παρκόμετρα), ήμουν ολομόναχος ενάντια στα παράνομα κέρδη της. Να περιμένετε  το παγκόσμιο πραξικόπημα, για να σβήσουν τα χρέη τους οι ΗΠΑ με την αντικατάσταση -μηδενισμό της αξίας του δολαρίου και την έκδοση   νέου νομίσματος. Με ομιλία μου το 2004 και εκτενές κείμενο που μοίραζα σε χιλιάδες αντίτυπα, αποκάλυψα  τι ρόλο θα διαδραματίσει ο Γ Π και όλα επαληθεύθηκαν. Επιβεβαιώθηκα για την συμφωνία ατιμωρησίας των συνενόχων της Ζίμενς.                 Με φυλλάδια και ομιλίες από το 2007 μέχρι το 2012 αποκάλυψα το σχέδιο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ . Όλοι μου το αναγνωρίζουν πια.

-Και τώρα τι να κάνουμε;

Υπάρχει τεράστιο πολιτικό κενό, που δεν θα καλυφθεί από μαριονέτες του συστήματος. Θα καταρρεύσουν όλοι για να γεννηθεί το νέο, αφού νικήσει το παλαιό. Πατριωτική συμπαράταξη είναι η πρόταση μου. Όσοι ολιγωρούν απλά ταυτίζονται με το παρελθόν. Αντιμνημονιακά και μεταμνημονιακά, με συμφωνία πάνω σε συγκεκριμένο πρόγραμμα και όχι σε παρέες και ηγεμονίσκους.  Αυτό προσπαθώ και έτσι πορεύομαι.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!