tromaktiko: Άγνωστη παραμένει η στάση των Υπουργών του ΔΗΚΟ

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Άγνωστη παραμένει η στάση των Υπουργών του ΔΗΚΟ



Ως επτασφράγιστο μυστικό κρατούν οι τέσσερεις Υπουργοί του ΔΗΚΟ το τί θα πράξουν, στην περίπτωση, που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τους ζητήσει να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα τηρήσουν οι τελούντες υπό παραίτηση Υπουργοί του Δημοκρατικού Κόμματος, στην περίπτωση, που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν κάνει αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης δηλώνει, πως δεν θα ήθελε να προκαταλάβει την απόφαση του Προέδρου, την οποία θα σεβαστεί απολύτως, όποια κι αν είναι.

Διαμηνύει, μάλιστα, πως, στο διάστημα των 15 ημερών που απομένει, μέχρις ότου ο Πρόεδρος λάβει τις οριστικές του αποφάσεις, το Υπουργείο Ενέργειας καλείται να συνεχίσει το έργο, που επιτελεί και να επιληφθεί σημαντικών ζητημάτων.

«Δεν θα ήθελα να προκαταλάβω την όποια απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη. Ό,τι κι αν αποφασίσει θα το συζητήσω μαζί του. Προτεραιότητά μου, όμως, στην παρούσα φάση, είναι να επανέλθει το Υπουργείο σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας και να κλείσουν σημαντικά ζητήματα, που εκκρεμούν», είπε ο κ. Λακκοτρύπης.

Ερωτηματικό αποτελεί, επίσης, τί οι τρεις από τους τέσσερεις Υπουργούς του ΔΗΚΟ θα πράξουν με την κομματική τους ταυτότητα, πλην του Γιώργου Λακκοτρύπη, στην περίπτωση, που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προχωρήσει σε ανασχηματισμό, οπότε θα βρεθούν εκτός Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο τελών υπό παραίτηση Υπουργός Ενέργειας και Εμπορίου έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του, καθώς, χθες, υπέβαλε γραπτώς στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ την παραίτησή του από μέλος του κόμματος, εκφράζοντας την κάθετη διαφωνία του για τη χρονική στιγμή, που το Δημοκρατικό Κόμμα επιλέγει ν’ αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα.

Οι Υπουργοί Φώτης Φωτίου, Κυριάκος Κενεβέζος και Πέτρος Πετρίδης απέφυγαν ν' απαντήσουν στα ερωτήματά μας.

Η ηγεσία του ΔΗΚΟ παραπέμπει στην απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, η οποία επικυρώθηκε από την Κεντρική Επιτροπή, το ανώτατο κομματικό όργανο και διαμηνύει, πως δεν απαντά σε υποθετικά σενάρια.

Το καθετί, επισημαίνει, θα εξεταστεί στην ώρα του και αναλόγως των εξελίξεων.

sigmalive.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!