tromaktiko: Ο Πιστόριους έκανε εμετό ακούγοντας τις λεπτομέρειες της νεκροτομής της Ρίβα Στέενκαμπ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ο Πιστόριους έκανε εμετό ακούγοντας τις λεπτομέρειες της νεκροτομής της Ρίβα Στέενκαμπ



Εμετό έκανε ο Οσκαρ Πιστόριους τη Δευτέρα, στη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία της φίλης του, την ώρα που ειδικός περιέγραφε στο δικαστήριο...
της Πρετόρια στη Νότια Αφρική τις λεπτομέρειες της νεκροτομής της Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο κατηγορούμενος δεν άντεξε τη λεπτομερή περιγραφή των τραυμάτων που έφερε το θύμα από τις τέσσερις σφαίρες του, την οποία έδωσε στην κατάθεσή του ενώπιον των ενόρκων, ο καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πρετόρια Γκερτ Σάιμαν.

Το δικαστήριο έχει απαγορέψει τη λεπτομερή μετάδοση της κατάθεσης του καθηγητή από τα μέσα ενημέρωσης, έπειτα από αίτημα του ίδιου του Σάιμαν.

Σύμφωνα με τον γιατρό, η Στέενκαμπ έφερε τραύματα από σφαίρες από το πιστόλι του Πιστόριους στο πάνω δεξιό μέρος του κεφαλιού, στον δεξιό αγκώνα, στον δεξιό γοφό, καθώς και στο αριστερό χέρι.

Το θύμα έφερε επίσης τραύματα από θραύσματα από σφαίρες, από την πόρτα, μέσα από την οποία είχε πυροβοληθεί, καθώς και από τα δικά της οστά.

Καθώς, ο καθηγητής διάβαζε τις λεπτομέρειες, ο Πιστόριους, διάσημος παραολυμπιονίκης, κατέρρευσε και σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο έκανε εμετό.

Το δικαστήριο διέταξε προσωρινή διακοπή της δίκης.

Η δεύτερη εβδομάδα της δίκης ξεκίνησε τη Δευτέρα το πρωί με τη συνέχιση της κατάθεσης ενός σωματοφύλακα στην κατοικία του αθλητή, ενός από τους πρώτους που έφθασαν στον τόπο του εγκλήματος μετά τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ, ενός μοντέλου 29 ετών.

Στις - ευγενικές αλλά επίμονες - ερωτήσεις του δικηγόρου υπεράσπισης του αθλητή, Μπάρι Ρουξ, ο Πίτερ Μπαμπ επέμεινε στη δική του εκδοχή των γεγονότων, σύμφωνα με την οποία ο Πιστόριους του είχε πει «όλα πάνε καλά», λίγο αφού είχε σκοτώσει τη σύντροφό του.

Επέμεινε ότι τηλεφώνησε στον Πιστόριους πρώτος, ενώ τον είχαν προειδοποιήσει οι γείτονες, αν και οι συνήγοροι υπεράσπισης παρουσίασαν αρχεία με καταγραφές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που έδειχναν το αντίθετο.

«Τηλεφώνησα στον κύριο Πιστόριους πρώτος, ο Πιστόριους μου τηλεφώνησε μετά. (. . .). Εγώ ήμουν εκείνος που του τηλεφώνησα πρώτος» επανέλαβε πολλές φορές ο μάρτυρας.

«Ο Πιστόριους σας τηλεφώνησε πρώτος και εσείς του τηλεφωνήσατε λίγο μετά» ανταπάντησε ο Ρουξ.

«Τηλεφώνησα στον Πιστόριους και ο Πιστόριους μου είπε "όλα πάνε καλά". Όμως συνειδητοποίησα ότι ο Πιστόριους έκλαιγε. Και η συνομιλία μας διακόπηκε» υποστήριξε ο Πίτέρ Μπαμπά, όπως ακριβώς είχε δηλώσει και στην πρώτη του κατάθεση, την Παρασκευή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης παρουσίασε στο δικαστήριο την πρώτη κατάθεση του Πίτερ Μπαμπά στην αστυνομία λίγο μετά την τραγωδία. Ο μάρτυρας δήλωσε ότι ο αθλητής του είπε ότι «ήταν καλά» και όχι «όλα πάνε καλά», όπως στη δεύτερή του κατάθεση.

Ο Πίτερ Μπαμπά απάντησε ότι «ήταν πολύ κουρασμένος» την ώρα που έδινε την πρώτη κατάθεση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!