tromaktiko: Αντώνης Σαμαράς: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Αντώνης Σαμαράς: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας



«Είχαμε υποσχεθεί να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και το πετύχαμε», τόνισε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα.
Ο Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του από το υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε ότι θα δοθούν πάνω από 500 εκατ. ευρώ σε 1 εκατομμύριο Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων συνταξιούχων, ενστόλων με μισθό κατώτερο των 1.500 ευρώ αλλά και αστέγους, για τους οποίους τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και νέες μεταρρυθμίσεις.

«Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώνονται με επιτυχία όταν άλλοι αμφισβητούσαν αυτά τα επιχειρήματα, η κυβέρνηση έκανε με σοβαρότητα την αποστολή της: να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Είχαμε υποσχεθεί να μη βγει η Ελλάδα από το ευρώ, αγωνιζόμασταν να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και το καταφέραμε, είχαμε υποσχεθεί να μοιράσουμε μέρος της υπέρβασης του στόχου του πλεονάσματος στην οικονομία για να ανταμειφθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού, αυτό κάνουμε και τώρα», είπε ο πρωθυπουργός.

Και τόνισε: «Πάνω από 500 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε 1 εκατ. Έλληνες βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Θα βοηθήσουμε τους άστεγους».

Τόνισε ακόμη ότι από την 1η Ιουνίου θα υπάρξει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από εργοδότες και από εργαζόμενους με τις εισφορές να μειώνονται κατά 3,9%.

«Μέσα στο 2014 θα δοθούν και άλλα χρήματα», ανέφερε ο κ. Σαμαράς. Και τόνισε ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα λιτότητας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!