tromaktiko: Ημερίδα για το Πρόγραμμα Νέων Γεωργών στην Τροιζηνία – Από σήμερα οι καταθέσεις φακέλων για επιδότηση

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ημερίδα για το Πρόγραμμα Νέων Γεωργών στην Τροιζηνία – Από σήμερα οι καταθέσεις φακέλων για επιδότηση



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Γαλατά Τροιζηνίας η ενημερωτική ημερίδα σχετικά με τις... προϋποθέσεις ένταξης νέων αγροτών στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και προβλέπει οικονομική ενίσχυση από 10.000 – 20.000 ευρώ σε νέες και νέους ηλικίας 18- 40 ετών που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη γεωργία.

Την ημερίδα με θέμα “ Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης” συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων και το Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Μανώλης Αγγελάκας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας και επισήμανε πως η Πολιτεία θα στηρίξει τις προσπάθειες νέων αγροτών που επιθυμούν να εισάγουν την τεχνολογία και τις νέες επιστημονικές μεθόδους στις αγροτικές καλλιέργειες. “Θα είμαστε στο πλευρό των νέων που θα επιστρέψουν στην καλλιέργεια της γης και προτίθενται να υιοθετήσουν επιστημονικές μεθόδους καλλιέργειας, να δώσουν νέα πνοή στην αγροτική παραγωγή και να στηρίξουν την ανάπτυξη της υπαίθρου”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελάκας.

Ενδεικτική του ενδιαφέροντος επιστροφής στην ύπαιθρο και της ενασχόλησης με τη γεωργία και την κτηνοτροφία ήταν η μεγάλη προσέλευση νέων στην εκδήλωση, οι οποίοι, στη συζήτηση που ακολούθησε μετά τις εισηγήσεις, έθεσαν καίρια ερωτήματα σχετικά με θέματα αδειοδότησης πτηνο-κτηνοτροφικών μονάδων, φυτοπροστασίας και προώθησης αγροτικών προϊόντων. Από τους ενδιαφερόμενους ετέθη και το ζήτημα της έλλειψης εγκεκριμένων φυτοφαρμάκων για τις ανθοκομικές καλλιέργειες, ζητώντας τη στήριξη της Πολιτείας για την διευθέτηση του ζητήματος.

Τις προϋποθέσεις ένταξης στο Μέτρο 112 “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών” ανέλυσε ο Διευθυντής Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Ελευθέριος Κουτσουμπλής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν από σήμερα έως και τις 16 Μαΐου τους φακέλους τους στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!