tromaktiko: Λιβύη: Αποκλεισμένο το βορειοκορεάτικο δεξαμενόπλοιο

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Λιβύη: Αποκλεισμένο το βορειοκορεάτικο δεξαμενόπλοιο



Το ναυτικό της Λιβύης και σκάφη στα οποία επιβαίνουν μέλη φιλοκυβερνητικών παραστρατιωτικών ομάδων έχουν «περικυκλώσει» ένα δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Βόρειας Κορέας ...
ακριβώς έξω από την ανατολική είσοδο του λιμανιού και τερματικού σταθμού φόρτωσης πετρελαίου Ες Σίντερ στην ανατολική Λιβύη, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του πολεμικού ναυτικού πριν από λίγο.

«Πολεμικά πλοία του ναυτικού και επαναστατικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το δεξαμενόπλοιο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ναυτικού Αγιούμπ Κάσεμ.
Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι το δεξαμενόπλοιο επί του παρόντος είναι σε σημείο που θεωρείται "χώρος αναμονής" έξω από το λιμάνι για τα πλοία που ετοιμάζονται να αναχωρήσουν.
Το δεξαμενόπλοιο Morning Glory έχει φορτώσει αργό πετρέλαιο αξίας 30 εκατ. δολαρίων από τον τερματικό σταθμό του λιμανιού, Ες Σίντερ που βρίσκεται υπό την κατοχή των ανταρτών, παρακάμπτοντας τις επίσημες αρχές της Τρίπολης κι αψηφώντας τις απειλές της κυβέρνησης ότι θα δώσει εντολή να βομβαρδιστεί το πλοίο αν επιχειρήσει να αποπλεύσει.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!