tromaktiko: «Όπλισαν» περιμένοντας βοήθεια

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

«Όπλισαν» περιμένοντας βοήθεια



Τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Ουκρανίας όρισαν νέα μέλη στην Εθνική Φρουρά της χώρας και πλέον περιμένουν βοήθεια...
από Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να «μπλοκάρουν» την επιθετικότητα – όπως οι ίδιοι αναφέρουν – της Ρωσίας στην χερσόνησο της Κριμαίας.

Οι μεταβατικοί υπουργοί συμφώνησαν μιλώντας στο κοινοβούλιο ότι για την αδυναμία του στρατού της Ουκρανίας ευθύνονται οι αξιωματικοί οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ ξεκαθάρισαν ότι η χώρα έχει 6.000 μάχιμους στρατιώτες. Ακόμη, εξήγησαν ότι οι εναέριες δυνάμεις της Ουκρανίας είναι λιγότερες σε ποσοστό 100 προς 1 σε σχέση με αυτές της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα, το φιλορωσικό τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας ετοιμάζεται για το δημοψήφισμα της Κυριακής, για την ανεξαρτησία της χερσονήσου ή την προσάρτησή της στην Ρωσία, με την Ουκρανία να έχει επανειλημμένα τονίσει ότι είναι παράνομο.

Στο μεταξύ, σε νέα συνέντευξη Τύπου ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς δήλωσε για μία ακόμη φορά ότι εκδιώχθηκε από την εξουσία με αντισυνταγματικό τρόπο και χαρακτήρισε παράνομες τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία, καθώς δεν είναι σύμφωνες με το Σύνταγμα. Μάλιστα, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μην υποστηρίξει το αντισυνταγματικό πραξικόπημα.

«Στην Ουκρανία διαδίδουν φήμες για μένα. Θα ήθελα να πω ότι είμαι ζωντανός, αισθάνομαι καλά. Θυμάμαι ότι εξακολουθώ να είμαι ο μόνος νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας αλλά και ο ανώτατος διοικητής. Είμαι ζωντανός. Δεν είμαι ένας σωσίας», τόνισε μεταξύ άλλων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!