tromaktiko: Το "αγκάθι" πριν από τη συμφωνία

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Το "αγκάθι" πριν από τη συμφωνία



Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ αποτελεί αυτή τη στιγμή τον βασικό ανασχετικό παράγοντα, που καθυστερεί την τελική συμφωνία με την τρόικα μετά και τη συμφωνία της κυβέρνησης με την...
τρόικα ώστε το θέμα των κεφαλαιακών αναγκών τραπεζών να μην αποτελέσει προαπαιτούμενο της τρέχουσας αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών «έχουν στυλώσει τα πόδια» αναφορικά με το θέμα της ενιαίας τιμής του βιβλίου, της δυνατότητας πώλησης φαρμάκων και από πολυκαταστήματα και βεβαίως της διάθεσης του γάλακτος, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει σχεδόν στο παρά 5, αλλά οριστική συμφωνία να μην έχει επέλθει με τους εκπροσώπους των πιστωτών.

Από την κυβέρνηση πάντως αναμένουν μία θετική αναφορά προόδου στο Eurogroup σήμερα το βράδυ. Στη συνέχεια οι επικεφαλής των κλιμακίων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θα επιστρέψουν στην Αθήνα ώστε να ολοκληρώσουν την επικαιροποίηση του Μνημονίου.
Απώτερος στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία στα τέλη της εβδομάδας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο Eurogroup να εγκρίνει μέσω τηλεδιάσκεψης την εκταμίευσης της δόσης των 10,1 δισ. ευρώ. Προς τον σκοπό αυτό, εντός των επομένων ημερών αναμένεται να κατατεθούν προς ψήφιση στην Βουλή πολλές διατάξεις με τις οποίες θα «κλείνουν μέτωπα» της διαπραγμάτευσης.

voria.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!