tromaktiko: Πως να διαλέξετε παιχνίδια για το μωρό σας!

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Πως να διαλέξετε παιχνίδια για το μωρό σας!



Μπαίνοντας σ’ ένα παιχνιδάδικο το λιγότερο που σε πιάνει είναι πονοκέφαλος. Μιλάμε για πολλά παιχνίδια. Τόσα πολλά που αν δεν ξέρεις πραγματικά τι ψάχνεις και τι μπορεί να είναι κατάλληλο για το μωρό σου, τότε ο ...
πονοκέφαλος μετατρέπεται σε εφιάλτη. Όταν όμως ξέρεις τι θέλεις, τότε τα πράγματα απλοποιούνται και η επιλογή ενός παιχνιδιού γίνεται… παιχνίδι.

Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια
Το σημαντικότερο όταν επιλέγετε παιχνίδια για το μωρό σας είναι η ασφάλεια. Επιλέξτε μάρκες παιχνιδιών που είναι καταξιωμένες στο χώρο του παιχνιδιού και φημίζονται για την ασφάλεια των προϊόντων τους. Είναι σίγουρο πως δεν θέλετε να δείτε στο στόμα του μωρού σας ένα επικίνδυνο κομμάτι πλαστικού που απλά ξεκόλλησε λόγω κακής κατασκευής.

Τι αρέσει στο μωρό σας;
Αφού ξέρετε το μωρό σας και τις συνήθειές του, τότε μπορείτε σίγουρα να κρίνετε τι είναι αυτό που του αρέσει. Φέρτε για λίγο τον εαυτό σας στη θέση του και παρατηρώντας τα παιχνίδια δώστε σημασία σε αυτό που θα αντικρύσετε και θα πείτε: «Αυτό μάλιστα. Μου αρέσει πολύ!».
Διαλέγοντας παιχνίδια για το μωρό μουΝα είναι εύκολο στο χειρισμό
Επιλέξτε τα παιχνίδια με βάση το βάρος και το μέγεθός τους έτσι ώστε το μωρό σας να μπορεί να ασχοληθεί με αυτά χωρίς να κουραστεί. Όσο εντυπωσιακό και να είναι ένα παιχνίδι, αν ένα μωρό διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να το χειριστεί εύκολα θα το παρατήσει μετά από λίγη ώρα. Έτσι, και το μωράκι σας δεν θα εκτιμήσει αυτό που του προσφέρατε αλλά και τα χρήματα που θα έχετε δώσει για την αγορά του θα πάνε χαμένα.

Συμμετέχει ή απλά παίζει;
Κάποια παιχνίδια θεωρούνται πολύ επιτυχημένα επειδή προσφέρουν διαδραστικότητα. Από τη στιγμή που το μωράκι σας αρχίσει να νιώθει ότι συμμετέχει σε κάτι, το ενδιαφέρον του θα αυξηθεί κατακόρυφα και το παιχνίδι που επιλέξατε θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμο.
Ευχάριστο παιχνίδι σημαίνει ευχάριστος ήχος

Ο ήχος μερικών παιχνιδιών είναι εξαιρετικά θορυβώδης. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί κριτήριο για την επιλογή ενός παιχνιδιού. Από τη μια αυτός ο θόρυβος είναι πολύ ενοχλητικός για τους γονείς και από την άλλη δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό στο παιδί. Φροντίστε το παιχνίδι να είναι διασκεδαστικό σε ότι αφορά τους ήχους αλλά συγχρόνως να μην είναι και ενοχλητικό.

flowmagazine.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!