tromaktiko: Νέα θεωρία για το Boeing 777 που προκαλεί σάλο: Δεν έχει συντριβεί, διαφορετικά θα γέμιζε ο Ινδικός πτώματα

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Νέα θεωρία για το Boeing 777 που προκαλεί σάλο: Δεν έχει συντριβεί, διαφορετικά θα γέμιζε ο Ινδικός πτώματα



Να μην έχει τέλος δείχνει το θρίλερ – που μετρά ήδη 20 ημέρες – με το εξαφανισμένο Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών.
Η μία θεωρία διαδέχεται την άλλη, ενώ κανένα ενδεχόμενο δεν κλείνει. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες ένα νέο σενάριο έρχεται να διαψεύσει όλα τα προηγούμενα αλλά ίσως και να βάλει μία άνω τελεία στις έρευνες. Συγκεκριμένα και μετά τις νέες ανακοινώσεις της Αυστραλιανής Αρχής για τη Θαλάσσια Ασφάλεια - σύμφωνα με τις οποίες οι έρευνες για το αεροσκάφος πρέπει εκ νέου να μετατοπισθούν σε άλλη περιοχή, εκτός της περιοχής που εστιάζονταν μέχρι σήμερα – το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι πραγματικές τιμές με τις οποίες ταξίδευε το μοιραίο Boeing.

Το εξαφανισμένο αεροσκάφος πετούσε με μεγαλύτερη ταχύτητα της προβλεπόμενης για τακτικές πτήσεις, συνεπώς πιθανότατα έχει καταναλώσει πιο γρήγορα τα καύσιμά του κι ως εκ τούτου δεν είναι δυνατό να έφτασε τόσο μακριά στον Ινδικό Ωκεανό, μέχρι δηλαδή την περιοχή όπου σήμερα επικεντρώνονται οι έρευνες. Ουσιαστικά, όπως προκύπτει από την ανάλυση των δεδομένων από τα ραντάρ, σχετικά με την πορεία του αεροσκάφους από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας ως τα Στενά της Μάλακα, λίγο πριν χαθεί η επικοινωνία με το Boeing, το αεροπλάνο ταξίδευε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί και το πιθανότερο είναι τα καύσιμά του να εξαντλήθηκαν περίπου 1.100 χιλιόμετρα βόρειοανατολικότερα του σημείου όπου οι δορυφόροι έχουν «δει» αντικείμενα τα οποία εικάζεται ότι ανήκουν στο αεροσκάφος.

Με βάση αυτά τα στοιχεία της Αυστραλιανής Υπηρεσίας Ασφάλειας Θαλάσσιων Μεταφορών το νέο σημείο που θα πρέπει να αναζητηθούν συντρίμμια, το νέο σημείο μέχρι το οποίο μπορεί να έφτασε το Boeing, τοποθετείται στα 1.850 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ της Αυστραλίας και σε μια ευρύτερη περιοχή έκτασης 319 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Την ίδια στιγμή ειδικοί επιστήμονες δημοσιοποίησαν μια νέα θεωρία για την τύχη του αεροσκάφους, στηριζόμενη πάντως στο δεδομένο πως το χαμένο Βoeing συνετρίβη στον ωκεανό. Οι επιστήμονες εκτιμούν τώρα πως είναι πολύ πιθανό η άτρακτος, δηλαδή η καμπίνα επιβατών του αεροπλάνου να έχει βουλιάξει ανέπαφη!

Παρά το γεγονός πως έχουν περάσει 20 μέρες από τις 8 Μαρτίου, όταν το Boeing της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε, οι ερευνητές του πανεπιστημίου της δυτικής Αυστραλίας, χρησιμοποιώντας μετεωρολογικά και ωκεανογραφικά δεδομένα μαζί με τις αναλύσεις που κατέγραψε η βρετανική εταιρία Inmarsat, εκτιμούν πως από τη στιγμή που μέχρι τώρα δεν έχουν βρεθεί στη θάλασσα αντικείμενα μέσα από το αεροπλάνο αυτό σημαίνει πως η καμπίνα έχει βυθιστεί άθικτη. Τονίζουν μάλιστα πως ο συνδυασμός των θαλάσσιων ρευμάτων που διατρέχουν το Νότιο Ινδικό Ωκεανό, με τους ανέμους που επικράτησαν στην περιοχή το τελευταίο 20ήμερο, θα είχαν ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού συντριμμιών, ιδίως αυτών που επιπλέουν όπως για παράδειγμα σωσίβια, σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές, στις λεγόμενες θαλάσσιες δίνες.

Το ενδιαφέρον σε αυτή τη θεωρία είναι το ότι εάν όντως ευσταθεί και η άτρακτος έχει βυθιστεί ανέπαφη, τότε τα μαύρα κουτιά θα είναι ομοίως ανέπαφα, άρα και εκμεταλλεύσιμα, εάν όμως μπορούν να ανελκυστούν.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη πάντως, κινεζικές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει να καταβάλλουν κάποιες πρώτες αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας. Σε πρώτη φάση αναλογεί ποσό περί των 5.000 δολαρίων ανά οικογένεια.

Πηγή: koolnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!