tromaktiko: Δυσοίωνες προβλέψεις για τη γερμανική οικονομία, σύμφωνα με τη Bundesbank

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Δυσοίωνες προβλέψεις για τη γερμανική οικονομία, σύμφωνα με τη Bundesbank



Η οικονομία της Γερμανίας θα σημειώσει ισχυρή ανάπτυξη κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, πριν επιβραδύνει ο... ρυθμός επέκτασής της το επόμενο τρίμηνο, ανακοίνωσε η γερμανική Κεντρική Τράπεζα σήμερα, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

«Η Γερμανία πρόκειται να δει σημαντική ενίσχυση της οικονομικής της επέκτασης κατά το α’ τρίμηνο» σημειώνει η Bundesbank στη μηνιαία της έκθεση.

Ο πολύ ήπιος χειμώνας, ειδικά κατά τους πρώτους δύο μήνες του 2014, ενδυνάμωσε την κατασκευαστική παραγωγή, στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η παραγωγή αναμένεται ισχυρή το α’ τρίμηνο, αναφέρει η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, παραθέτοντας την ανοδική τάση των βιομηχανικών συμβολαίων. Η ανάπτυξη το β’ τρίμηνο θα είναι «σημαντικά χαμηλότερη» σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο, συμπληρώνει.

Η δραστηριότητα του γερμανικού ιδιωτικού τομέα επίσης επεκτάθηκε τον Μάρτιο, παρότι σε χαμηλότερο ρυθμό σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, ο γερμανικός PMI (purchasing managers index), που μετρά τη δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών και της μεταποίησης, υποχώρησε στις 55 μονάδες τον Μάρτιο από τις 56,4 τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο.

«Η έρευνα υποδηλώνει ότι θα πρέπει να αναμένουμε ακόμη ένα τρίμηνο οικονομικής ανάπτυξης στη Γερμανία, με τα πρόσφατα στοιχεία να υποδηλώνουν ανάπτυξη έως και 0,7% το πρώτο τρίμηνο» σημειώνει ο Oliver Kolodseike, οικονομολόγος στη Markit.

Η Γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,4% το δ’ τρίμηνο του 2013, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, με την Bundesbank να αναμένει το νούμερο αυτό να αναθεωρηθεί προς τα πάνω, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!