tromaktiko: «Κέρδη από ΑΠΕ έως 100KW και από λειτουργία αγροτοτουριστικών μονάδων να συμπεριλαμβάνονται στο αγροτικό εισόδημα»

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

«Κέρδη από ΑΠΕ έως 100KW και από λειτουργία αγροτοτουριστικών μονάδων να συμπεριλαμβάνονται στο αγροτικό εισόδημα»



Αυγενάκης προς Στουρνάρα
Να συμπεριληφθεί κατά τον προσδιορισμό του αγροτικού εισοδήματος, η διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100KW και η λειτουργία αγροτοτουριστικών μονάδων, όπως αυτές αναφέρονται στον ν. 3874/2010, ζητά με...
κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως επισημαίνει στο έγγραφό του ο Λ. Αυγενάκης: «σύμφωνα με το εδάφιο δ της παρ.1 του άρθρ.2 του Ν. 3874/2010 «Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων» «Αγροτική εκμετάλλευση είναι η μονάδα παραγωγής προς πώληση προϊόντων, όπως αυτά ορίζονται στην περίπτωση ζ΄ της παραγράφου αυτής. Στις δραστηριότητες της αγροτικής εκμετάλλευσης περιλαμβάνεται εκτός από την παραγωγή των προϊόντων […] ως και η διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100KW και η λειτουργία αγροτοτουριστικών μονάδων.»

Περαιτέρω, «με το εδάφιο στ της παρ. 1 «Αγροτική δραστηριότητα είναι κάθε επαγγελματική δραστηριότητα[…] που αποσκοπεί στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων, στην διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100KW και στη λειτουργία αγροτοτουριστικών μονάδων έως 10 δωματίων και στη δασική παραγωγή». Με το εδάφιο ζ «αγροτικά προϊόντα είναι τα προϊόντα εδάφους, […] καθώς και κάθε άλλο προϊόν που προέρχεται από την αγροτική εν γένει δραστηριότητα».

Ωστόσο, στο άρθρο 21 του ν. 4172/2014 που καθορίζονται τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα, εκ παραδρομής προφανώς δεν έχουν συμπεριληφθεί για τον προσδιορισμό του αγροτικού εισοδήματος η διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100KW και η λειτουργία αγροτοτουριστικών μονάδων, όπως αυτές αναφέρονται στον ν. 3874/2010. Ο κ. Λ. Αυγενάκης ζητά να συμπεριληφθεί κατά τον προσδιορισμό του αγροτικού εισοδήματος,  η διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100KW και η λειτουργία αγροτοτουριστικών μονάδων, όπως αυτές αναφέρονται στον ν. 3874/2010.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!