tromaktiko: 10 συμβουλές για να επιδιορθώσετε ένα λάθος “ομορφιάς”

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

10 συμβουλές για να επιδιορθώσετε ένα λάθος “ομορφιάς”



Μήπως βάλατε υπερβολικό άρωμα λίγο πριν φύγετε για τη δουλειά ή επιθυμείτε ένα lip gloss που να διαρκεί όλο το βράδυ; Και όμως, υπάρχουν κόλπα «ομορφιάς» που σώζουν από τα...
λάθη της τελευταίας στιγμής! Παρακάτω θα βρείτε 10 tips για να διορθώσετε εύκολα και γρήγορα ένα λάθος στο μακιγιάζ, και όχι μόνο, μέσα από υλικά που διαθέτει κάθε νοικοκυριό…
- Ρίξατε υπερβολικό άρωμα πάνω σας. Καλύψτε τη μυρωδιά του με οινόπνευμα. Εάν δεν προλαβαίνετε να κάνετε ξανά ντους, αφαιρέστε το άρωμα, ταμπονάροντας το σημείο με ένα βαμβάκι με καθαρό οινόπνευμα. Σχεδόν αμέσως θα διαπιστώσετε ότι το έντονο άρωμα θα απομακρυνθεί…

- Βγάλατε ένα κόκκινο σπυράκι στο πρόσωπο. Σε περίπτωση που θέλετε να εξαφανίσετε το σπυράκι μέσα σε μια νύχτα, τοποθετήστε λίγη άσπρη οδοντόκρεμα (όχι τζελ) πάνω στο σπυράκι ακμής, λίγο πριν πέσετε για ύπνο. Η ερυθρότητά του θα εξαφανιστεί την επόμενη ημέρα.

- Στεγνώστε γρήγορα το βερνίκι στα νύχια σας. Εάν δεν έχετε χρόνο για να στεγνώσουν τα νύχια σας από το μανό, περιμένετε δέκα λεπτά και στη συνέχεια, βυθίστε τα νύχια σας μέσα σε παγωμένο νερό. Σίγουρα, θα στεγνώσουν πιο γρήγορα.

- Βάλατε πάρα πολύ ρουζ πάνω στα μάγουλά σας. Για να διορθώσετε το λάθος του μακιγιάζ σας, επωφεληθείτε από την πούδρα σας. Περάστε το βουρτσάκι ή το σφουγγάρι της πούδρας πάνω στα μάγουλά σας και θα δείτε ότι το ροζ χρώμα θα αρχίζει να «μαλακώνει».

- Κάντε το lip gloss σας… να διαρκέσει περισσότερο! Πρώτα περάστε τα χείλη σας με ένα μαλακό μολύβι χειλιών – στην ίδια απόχρωση με το lip gloss – και ανακατέψτε καλά την ποσότητα με το δάχτυλό σας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το lip gloss και θα αποκτήσετε λαμπερά χείλη που θα κρατήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εξόδου σας.

10 tips για να επιδιορθώσετε ένα λάθος «ομορφιάς»- Γλιτώστε από τις «μουτζούρες» του eyeliner. Εάν είστε από τις γυναίκες με λιπαρό δέρμα, συχνά θα μουτζουρώνεστε ειδικά με το υγρό eyeliner. Για να αποφύγετε τα λάθη, χρησιμοποιήστε μια μαύρη σκιά ματιών και στη συνέχεια περάστε από πάνω το eyeliner. Έτσι, δεν θα φαίνεται ούτε το παραμικρό λάθος στο μακιγιάζ σας.

- Έχετε σημάδια του αποσμητικού πάνω στα ρούχα σας. Το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσατε είναι ρούχα με σημάδια αποσμητικού! Σε περίπτωση που δεν προλαβαίνετε να ντυθείτε ξανά, πάρτε στα χέρια σας ένα ή δυο μωρομάντηλα και τρίψτε ελαφρώς το σημείο. Να είστε σίγουροι, ότι τα σημάδια θα εξαφανιστούν δια μαγείας…

- Αντιμετωπίστε την κίτρινη απόχρωση των νυχιών σας. Όταν τα νύχια είναι διαρκώς βαμμένα, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, φθείρονται και αποκτούν ένα κίτρινο χρώμα. Η λύση βρίσκεται στο να αναμίξετε λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού με οξυζενέ σε ένα πλαστικό μπολ.
Τοποθετήστε μέσα ένα βαμβάκι και τρίψτε τα νύχια σας μέχρι να επανέρθει το φυσικό χρώμα τους.

- Βάλτε βαζελίνη πάνω στα «πληγωμένα» χέρια σας. Εάν τα χέρια ή τα δάχτυλά σας έχουν ερεθιστεί από το κρύο ή έχουν τραυματιστεί από ένα δαχτυλίδι, η γρήγορη λύση βρίσκεται στην τοποθέτηση βαζελίνης πάνω στο σημείο. Η επιδερμίδα στην περιοχή θα μαλακώσει και οι πληγές θα επουλωθούν πιο γρήγορα. Πάντως, όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί, καλό είναι να βγάζετε τα δαχτυλίδια σας, όταν πλένετε τα χέρια σας.

- Χρησιμοποιήστε το conditioner ως κρέμα ξυρίσματος. Τα ενυδατικά συστατ
ικά του conditioner σίγουρα θα βοηθήσουν τη «δουλειά» του ξυραφιού, έτσι ώστε να μην τραυματιστεί η επιδερμίδα σας. Στη συνέχεια, ρίξτε άφθονο νερό στο σημείο… και θα έχετε ένα απαλό δέρμα!

flowmagazine.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!