tromaktiko: Πολιτιστικός και Ιστορικός περίπατος Κυψέλης

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Πολιτιστικός και Ιστορικός περίπατος Κυψέλης



Το Σάββατο 3 Μαΐου 2014, στις 11:00πμ θα συγκεντρωθούμε στο θεατράκι της Φωκίωνος Νέγρη, στο ύψος της Σκύρου, για μια όμορφη βόλτα στα πολιτιστικά αρχιτεκτονικά και...
ιστορικά σημεία της Κυψέλης. Θα επισκεφτούμε τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων, την εκκλησία που έκτισε ο μπουρλοτιέρης Ναύαρχος Κωνσταντίνος Κανάρης και θα σας δείξουμε την ταπεινή οικία που υπήρχε εκεί, του αρχιεπισκόπου Χρύσανθου, που αρνήθηκε να ορκίσει την κατοχική κυβέρνηση και στο υπόγειο του οποίου λειτουργούσε ασύρματος σε   όλη την διάρκεια της κατοχής.

Θα επισκεφτούμε το παλιό κτίριο του νοσοκομείου αεροπορίας και νυν του 15ου Γυμνασίου. Στην συνέχεια θα θαυμάσουμε τις αγιογραφίες του Κόντογλου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Θα σας πούμε την ιστορία για το φανάρι της ομώνυμης πλατείας και στην Οδό Ιθάκης θα θαυμάσουμε τα υπέροχα σπίτια και την κατοικία του Νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη.

Μέσω της Οδού Κυκλάδων με τα εξαιρετικά κτίσματα, και τα θέατρα θα βγούμε στην Φωκίωνος Νέγρη και θα μάθουμε αρχιτεκτονικά στοιχεία για τις υπέροχες πολυκατοικίες.

Θα επισκεφτούμε την Αγία Ζώνη, το Ηρώο πεσόντων και στην συνέχεια το Μέγαρο Μάλκολμ το σημερινό Άσυλο Ανιάτων, το πρώτο κτίσμα της Ελεύθερης Αθήνας.

Για την αρχιτεκτονική  των κτιρίων  ξεναγός μας θα είναι  αρχιτέκτονας κ. Νίκος Καββαδάς.

Για την Κίνηση Δημοτών Κυψέλης


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!