tromaktiko: Τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο επίκεντρο του 5ο Agro quality festival στην Αθήνα

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο επίκεντρο του 5ο Agro quality festival στην Αθήνα



Τα ποιοτικά τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα της μακεδονικής γης κέρδισαν τις εντυπώσεις στο περίπτερο της... Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που για ακόμη μια χρονιά συμμετείχε με επιτυχία στο 5ο QUALITY FESTIVAL που διξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα (4 -6 Απριλίου 2014). Οι 34 επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση παρουσίασαν τοπικά ποιοτικά προϊόντα της μακεδονικής γης –ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, όσπρια, οπωροκηπευτικά, βιολογικά, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, αρτοσκευάσματα, τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα κρέατος, αλλαντικά και μέλι, που προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής μας.

«Η παρουσία μας στο 5ο Agroquality Festival απέδειξε ότι η Περιφέρειά μας αποτελεί περιοχή με υψηλή δυναμική, η οποία μπορεί επάξια να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής. Μέσα από τα προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας, τα οποία συμπεριλαμβάνονται και στο Καλάθι των Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειάς μας, στόχος μας είναι να αναδείξουμε την εκλεκτή τους ποιότητα και τη μοναδικότητα των προϊόντων μας και να τα προωθήσουμε στις αγορές-στόχους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Βασική μας προτεραιότητα είναι η περαιτέρω προώθηση της αγροτικής μας οικονομίας, καθώς είμαστε η δεύτερη Περιφέρεια της Ελλάδας σε εξαγωγική δραστηριότητα και η πρώτη σε εξαγωγές τροφίμων και αγροτικών προϊόντων. Μέσα από τις στοχευμένες δράσεις που αναπτύσσουμε, επιδιώκουμε να στηρίξουμε το μοντέλο “παράγω-εξάγω” και να προτυποποιήσουμε τα αγροτικά μας προϊόντα, θεσμοθετώντας ειδικό σήμα. Πρωτοβουλίες όπως το Καλάθι των Αγροτικών Προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας και η σύσταση και λειτουργία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης σε επίπεδο Περιφέρειας, θα ενισχύσουν περαιτέρω τον πρωτογενή μας τομέα και θα προβάλλουν τα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή μας, με έμφαση στο branding, την ταυτότητα και την ονομασία προέλευσής τους. Τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα μπορούν να στηρίξουν την παραγωγική και εξαγωγική βάση της οικονομίας μας και να καταστήσουν την Κεντρική Μακεδονία πρωταγωνίστρια δύναμη στην προσπάθεια ανάκαμψης και εξόδου της χώρας από την κρίση», σημείωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο 5ο Agroquality Festival η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε με 34 επιχειρήσεις από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Π.Κ.Μ., που έδωσαν στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευθούν τα εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής.

Το 5ο Agroquality Festival διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!