tromaktiko: Ολάντ: Ο θάνατος του ομήρου, δεν θα μείνει ατιμώρητος!

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ολάντ: Ο θάνατος του ομήρου, δεν θα μείνει ατιμώρητος!



Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεσμεύτηκε "να μην αφήσει ατιμώρητο" τον θάνατο του Γάλλου ομήρου Ζιλμπερτό Ροντριγκές Λεάλ...
τον οποίο ανακοίνωσε απόψε μια τζιχαντιστική οργάνωση στο Μαλί.

"Η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να μάθει την αλήθεια όσον αφορά το τι συνέβη στον Ζιλμπερτό Ροντριγκές Λεάλ και δεν θα αφήσει ατιμώρητο αυτό το στυγερό έγκλημα", σημειώνει ο Ολάντ σε ανακοίνωσή του.
"Υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι ο συμπατριώτης μας έχει πεθάνει εδώ και αρκετές εβδομάδες λόγω των συνθηκών της κράτησής του", διευκρινίζει ο Γάλλος πρόεδρος.

Εκπρόσωποςτου Κινήματος για την Ενότητα και τον Τζιχάντ στην Δυτική Αφρική (Mujao) ανακοίνωσε νωρίτερα απόψε στο Γαλλικό Πρακτορείο τον θάνατο του Γάλλου ομήρου, ο οποίος είχε απαχθεί στις 20 Νοεμβρίου του 2012 στο δυτικό Μαλί. Ο εκπρόσωπος δήλωσε μόνον ότι ο όμηρος πέθανε επειδή η Γαλλία, όπως σημείωσε, "είναι εχθρός μας". Ο ίδιος δεν διευκρίνισε πότε, ούτε υπό ποίες συνθήκες πέθανε ο όμηρος.
"Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης", σημείωσε λίγο μετά την μετάδοση της είδησης αυτής ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας Ρομέν Ναντάλ.
"Η ανακοίνωση της Mujao, η οποία ευθύνεται για την απαγωγή του, μας οδηγεί δυστυχώς σήμερα να σκεφτούμε ότι ο κ. Ροντριγκές Λεάλ είναι πιθανώς νεκρός, μολονότι καμία υλική απόδειξη δεν μπορεί ακόμη να μας επιτρέψει να το επιβεβαιώσουμε", πρόσθεσε.
Ο Ναντάλ επισήμανε εξάλλου ότι το υπουργείο είχε εκφράσει την ανησυχία του για το θέμα του ομήρου στην οικογένειά του ήδη από τον Δεκέμβριο του 2013, καθώς δεν είχε πλέον ενδείξεις ότι ο Ροντριγκές Λεάλ εξακολουθούσε να ζει. "Είχαμε εδώ και πολλούς μήνες πολλούς λόγους να είμαστε απαισιόδοξοι όσον αφορά την τύχη του συμπατριώτη μας. Η οικογένειά του είχε ενημερωθεί γι'αυτό από τον Δεκέμβριο του 2013", σημείωσε.
Εξάλλου την Κυριακή ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς είχε εκφράσει "μεγάλη ανησυχία" για την τύχη του Ζιλμπερτό Ροντριγκές Λεάλ, μετά την απελευθέρωση τεσσάρων Γάλλων δημοσιογράφων που κρατούνταν όμηροι στην Συρία από μια τζιχαντιστική οργάνωση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!